Waarom ik zo graag docent voeding ben

Het zal niemand verwonderen dat ik in eerste instantie docent werd omdat ik van mijn vak houd en vind dat er meer professionals nodig zijn die goed hun adviezen kunnen onderbouwen. Maar ik merkte al snel dat ik lesgeven juist zo leuk vind vanwege de omgang met mijn studenten. Verder vind ik geweldig een rol te kunnen spelen bij het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om een goed gewichtsconsulent te kunnen zijn.

Ik vind het leuk om mijn studenten op weg te helpen

Iets over voeding leren vindt bijna iedereen leuk en dat geldt zeker voor studenten gewichtsconsulent.  Op het moment echter dat studenten met hun proefcliënten aan de slag gaan slaan vaak de twijfels toe. Ten onrechte denken studenten dan tijdelijk dat ze nooit een goede gewichtsconsulent zullen worden. Ik herken dat ook, van toen ik zelf ooit voor het eerst mensen ging begeleiden. Die twijfel hoort er bij. En dan is het fijn als je een kleinschalige opleiding volgt waarbij je individueel begeleid wordt en weer leert zien wat je daadwerkelijk kunt.

Ik blijf studenten steunen ook als ze willen stoppen

Na de lessen moet de portfolio nog worden afgerond. Twijfelende studenten stellen dat graag uit. Ik zie het mede als mijn verantwoordelijkheid om studenten te stimuleren met plezier hun opleiding af te ronden en hun diploma te halen. Tegenwoordig geldt er voor gewichtsconsulenten een landelijk examen. Onze eerste student voor het landelijke examen is afgestudeerd met twee 9’s! Dat moet toch een stimulans zijn 😉

Doe je mee?

Wil je meer weten over de opleiding? Dat lees je hier. Eind september en januari starten we. Direct aanmelden kan altijd. Dat doe je hier.

Ben je al gewichtconsulent, maar weet je niet goed wat je wel en niet kunt geloven? Daarvoor biedt mijn E-cursus een oplossing. Je vindt deze hier. Het levert je 4 punten op voor de BGN.

Ik ben echt aardiger dan sommige mensen lijken te denken. Ik hoop dan ook van harte binnenkort kennis met je te maken 😉