Onze opleiding gewichtsconsulent is veel meer dan calorieën tellen!

Als iemand me twee jaar geleden zou hebben gezegd dat ik nu een opleiding gewichtsconsulent zou hebben, zou ik hebben gelachen. Ik dacht dat je dan alleen bezig was met het tellen van calorieën en dat vind ik, maar ook onze studenten, te beperkt. Nu weet ik wel beter!

Wat doet een gewichtsconsulent?

Als gewichtsconsulent help je mensen met hun gewicht. Je leert mensen helpen met hun voeding maar kijkt ook naar de samenhang met bewegen, slaap en ontspanning. Sommige mensen noemen dat heel ingewikkeld de hormoonbalans. Het betekent ‘gewoon’ werken aan een gezonde leefstijl. Wij maken het liever eenvoudiger dan moeilijker. Het grootste deel van de mensen komt om af te vallen. Dat betekent dus wel dat je minder moet eten dan dat je verbruikt. Daar bestaat geen uitzondering op als je af wil vallen. Maar het vraagt veel meer van je dan dat je calorieën van voeding kunt tellen. Hoe belangrijk dat ook is in een tijd waar een groeiende groep mensen denkt dat je van voeding met voedingsstoffen niet aan kunt komen. Aangezien inmiddels meer dan 50% van de volwassen Nederlanders overgewicht heeft gaan voedingsvraagstukken gaan vaker over hoe iemand af kan vallen. Saai? Nee absoluut niet. Voedingsadvies gaat bij ons om pure voeding, maar daarbij kun je calorieën niet vergeten. Als mensen afvallen verlaagt dat overigens de kans op welvaartsziektes en beïnvloed je dus ook de gezondheid van je klanten.

Wij onderscheiden ons door

  • Kleine groepen waardoor je een onderbouwde eigen visie op voedings(hypes) en coaching ontwikkelt die werkt
  • Je wordt getraind in het effectief begeleiden van gedragsverandering
  • Je krijgt goed onderbouwde, actuele kennis over voeding en niet alleen standaard basiskennis
  • Je leert het effect van bewegen, ontspanning en slapen op lichaamsgewicht
  • Je portfolio ontwikkel je samen met de docenten, je weet wat jij je klant kunt bieden, hoe je jouw begeleiding in de markt wilt zetten
  • Je bent na je opleiding dus echt klaar voor de start
  • Je krijgt 12 lesdagen, 40 verschillende  gratis online workshops van 30 minuten en een zeer uitgebreide digitale theorie
  • De opleiding is opgezet door docenten met een master: Meijke van Herwijnen en Liesbeth Oerlemans. Meijke verzorgt in de opleiding met name de lessen over leefstijl, gedragsverandering en begeleiding. De focus van Liesbeth ligt bij de voedingslessen.
  • Gratis inhalen gemiste lessen
  • Flexibele examendata

Meijke van Herwijnen

Meijke van Herwijnen heeft Voeding en Gezondheid gestudeerd aan Wageningen University en de afgelopen jaren een Executive Master of Health Administration en een post-hbo opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Ze werkt sinds 2004 als leefstijlcoach, schrijft boeken en is eigenaar van Visiom (waar onder meer het programma Weg met de Weegschaal onder valt) en de Visiom Academie.

Liesbeth Oerlemans (ik dus ;))

Liesbeth Oerlemans (ik dus ;)) heeft een master in klinische epidemiologie en is opgeleid tot natuurgeneeskundige, gespecialiseerd in voeding. Ze onderscheidt feiten en fabels en wil mensen leren hun gezonde verstand te gebruiken. Ze roert zich o.a. via haar blog actief in discussies over voeding. Ze leert mensen ook buiten Vsiom graag de kneepjes van het vak.

Natuurgeneeskundige weetjes

De reguliere adviezen zijn de basis, maar als natuurgeneeskundige geeft Liesbeth buiten de verplichte stof  in haar lessen nog natuurgeneeskundige weetjes die een verdieping zijn van de standaardadviezen. Ze is van mening dat studenten beter samen met haar een onderbouwde visie kunnen ontwikkelen dan zelf na de opleiding onjuiste adviezen te geven over pure voeding. Wil jij graag praktische wetenschappelijk onderbouwde adviezen geven maar vind je pure voeding ook belangrijk dan vind je haar lessen leuk. En niet verder vertellen maar mensen die eerder de opleiding natuurvoeding deden volgen nu onze opleiding. Dus als je niet weet te kiezen dan hoef je eigenlijk niet meer te twijfelen.

Individueel kun je elke dag starten

In september en januari starten we met een nieuwe groep. Individueel kun je elke dag starten. Hier vind je meer informatie over onze opleiding gewichtsconsulent. Het aanmeldformulier zie je als je op bovenstaande link klikt en helemaal naar beneden scrolt. We ontvangen graag naast een aanmelding ook een motivatie omdat we dan weten of we bij elkaar passen. Tot nu toe is dat nog nooit een probleem geweest. Die motivatie is tevens een mooie start van je portfolio. Met ons landelijke diploma dat geaccrediteerd is ben je van harte welkom bij de beroepsvereniging BGN en worden je consulten door veel verzekeraars vergoed.

Ben je al gewichtsconsulent? Ook dan kan ik/kunnen we je iets bieden. Een e-cursus die geaccrediteerd is door de BGN met 4 punten. We maken graag kennis met je in één van onze opleidingen of trainingen.