Opruimcoach

De meeste mensen weten in theorie best hoe ze op kunnen ruimen, maar in de praktijk valt dat toch tegen. Iets weten is niet toch niet hetzelfde als iets ook doen! Je kunt doorploeteren en het zelf blijven proberen. Maar dat is toch zonde van je kostbare tijd als het steeds weer niet lukt. Schakel mij in en je bent, als je dat echt wilt, voorgoed klaar met opruimen. Opruimen is dan uitsluitend nog het dagelijks terugleggen op de vaste plaats van al je spullen. Dan kun jij je tijd besteden aan iets dat je liever doet dan opruimen.

Binnen een generatie zijn we overgegaan van schaarste naar overvloed. In een tijd van schaarste is het slim zoveel mogelijk te gebruiken en dus ook te bewaren. In ons huidige leven, waarin we worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te kopen, is dat daarom een gewoonte die ons nu meer in de weg zit dan helpt. Zeker online worden we - vaak onbewust - overspoeld door advertenties om nóg meer te kopen en te doen. Meer spullen, activiteiten, meer volgers online, altijd bereikbaar en steeds sneller, sneller, sneller. Maar worden we hier ook gelukkiger van?

Te veel van alles werkt verstikkend en heeft niet alleen impact op je gezondheid en geluk, maar ook op het milieu. En het vervelende is: je hebt nooit genoeg comfort en kunt daarom altijd meer kopen. Maar die overdaad geeft tegelijkertijd nog meer onrust. Hoe mooi is het om die vicieuze cirkel te doorbreken met minder spullen in je huis? Minder spullen in huis geeft ruimte in je huis en ontspanning in je hoofd. En die rust en ruimte kun je dan gebruiken voor activiteiten waar jij wel blij van wordt.

Diep in je hart weet je vast wel dat overdaad schaadt. Minder spullen, geeft minder chaos. Toch is het best lastig om te kiezen wat je wel of niet wilt bewaren. Het kan je helpen om eens een moodboard te maken van je huis en je leven. Zo kun je in beeld krijgen waar jij écht blij van wordt. Dan kun je ook met opruimen beter kiezen wat je graag houdt en loslaten wat nu niet meer bij je leven past. Kies voor jezelf en niet voor anderen. Echt, dat ben je waard!

Opruimen is geen doel op zich, maar doe je om beter te kunnen kiezen wat voor jou in jouw leven nu het allerbelangrijkste is. Het geeft je namelijk ruimte voor een nieuwe start als je achterlaat wat je niet meer nodig hebt. Verzamel moed en begin met opruimen. Als je het zelf al vaak hebt geprobeerd en het uiteindelijk niet lukt kunnen we ook samendoen. Nee, dat is niet raar, maar stoer. Er zijn niet voor niets zoveel mensen met te veel spullen. Ik ben toevallig goed in opruimen en heb bovendien langgeleden een opleiding tot opruimcoach gevolgd. Jij hebt weer andere kwaliteiten die ik niet heb.

Om op te ruimen is het nodig je manier van denken te veranderen. Het is essentieel om te bedenken wat jij belangrijk vindt in je leven, zodat je afscheid kunt nemen van spullen die alleen maar ruimte innemen. Je moet weten wat het opruimen je oplevert en het vervolgens dus echt willen. Je moet het dan prioriteit geven. En niet onbelangrijk is dat je het gevoel moet hebben dat je het echt kan. Ik denk dat iedereen kan opruimen. Wel is het zo dat sommige mensen daar beter in slagen als ze daarbij een handje worden geholpen. Ik help je graag.

 

Ervaringen

Monique

'Je stelde precies de juiste vragen en kwam met praktische oplossingen. Heel fijn om weer een opgeruimde keuken te hebben die ook werkbaar is. Alles staat op precies de juiste plek.' De dag daarna stuurde ze nog een appje dat ze al een paar keer tevreden haar keuken ingelopen is

Puber

‘Liesbeth heeft goed geholpen met het uitzoeken en ordenen van mijn spullen. We hebben alles uit mijn bureau gehaald en alle spullen die ik nog nodig heb weer netjes teruggezet zodat ik alles makkelijk terug kan vinden. De spullen die ik niet meer nodig heb hebben we weggegooid. Ik vind het altijd lastig om dingen weg te gooien maar het was achteraf toch wel heel fijn en gaf een opgeruimd gevoel.Ook mijn vensterbank en de lades onder mijn bed zijn weer helemaal opgeruimd. Zo fijn! Liesbeth is erg aardig en heeft me goede tips gegeven.’