Opruimcoach

De meeste mensen weten in theorie best hoe ze kunnen opruimen, maar in de praktijk valt dat toch vaak vies tegen. Iets weten is niet hetzelfde als iets doen! Je kunt doorploeteren, maar is het niet zonde van je kostbare tijd als het steeds niet lukt? Schakel mij in en je bent, als je dat echt wilt, voorgoed klaar met opruimen. Opruimen is dan uitsluitend nog dagelijks je spullen op een vaste plaats terugleggen. En dan kun jij je tijd besteden aan de dingen die je liever doet.

Het is iets om over na te denken: binnen een generatie zijn we overgegaan van schaarste naar overvloed. In een tijd van schaarste is het natuurlijk slim zoveel mogelijk te gebruiken en dus ook te bewaren. In ons huidige leven is dat niet meer handig. Maar we worden nog steeds op ons ‘bewaar-gen’ aangesproken via (online) advertenties die ons stimuleren om nóg meer te kopen. En meer te doen. Meer spullen, meer activiteiten, dat is nog steeds het devies. En ook: meer volgers online, altijd bereikbaar zijn en alles steeds sneller, sneller, sneller. De grote vraag is natuurlijk: worden we hier gelukkiger van?!

Te veel van alles werkt verstikkend en heeft niet alleen impact op je gezondheid en geluk, maar ook op het milieu. En het vervelende is: je hebt nooit genoeg comfort en kunt daarom altijd meer kopen en doen. Maar die overdaad geeft tegelijkertijd alleen maar meer onrust. Hoe mooi is het om die vicieuze cirkel te doorbreken met minder spullen in je huis? Minder spullen in huis geeft ruimte in je huis en ontspanning in je hoofd. En die rust en ruimte kun je dan gebruiken voor activiteiten waar jij wél blij van wordt.

Diep in je hart weet je vast wel dat overdaad schaadt. Minder spullen, geeft minder chaos. Toch is het best lastig om te kiezen wat je wel of niet wilt bewaren. Het kan je helpen om eens een moodboard te maken van je huis en je leven. Zo kun je in beeld krijgen waar jij écht blij van wordt. Dan kun je ook met opruimen beter kiezen voor wat je graag houdt en loslaten wat nu niet meer bij je leven past. Kies voor jezelf en niet voor anderen. Echt, dat ben je waard!

Verzamel moed en begin met opruimen. Als je het zelf al vaak hebt geprobeerd en het uiteindelijk niet lukt, kunnen we het dus ook samendoen. Nee, dat is niet raar, maar stoer. Er zijn niet voor niets zoveel mensen met te veel spullen. Ik ben toevallig goed in opruimen en heb bovendien langgeleden een opleiding tot opruimcoach gevolgd. Jij hebt weer andere kwaliteiten die ik niet heb. Laten we een afspraak maken om te starten.

 

Ervaringen

Monique

'Je stelde precies de juiste vragen en kwam met praktische oplossingen. Heel fijn om weer een opgeruimde keuken te hebben die ook werkbaar is. Alles staat op precies de juiste plek.' De dag daarna stuurde ze nog een appje dat ze al een paar keer tevreden haar keuken ingelopen is

Puber

‘Liesbeth heeft goed geholpen met het uitzoeken en ordenen van mijn spullen. We hebben alles uit mijn bureau gehaald en alle spullen die ik nog nodig heb weer netjes teruggezet zodat ik alles makkelijk terug kan vinden. De spullen die ik niet meer nodig heb hebben we weggegooid. Ik vind het altijd lastig om dingen weg te gooien maar het was achteraf toch wel heel fijn en gaf een opgeruimd gevoel.Ook mijn vensterbank en de lades onder mijn bed zijn weer helemaal opgeruimd. Zo fijn! Liesbeth is erg aardig en heeft me goede tips gegeven.’