Spin in het web

Als spin in het web houd ik ervan om problemen vanuit meerdere gezichtspunten te bekijken. Als ik iets belangrijk vind, geeft het me energie om mijn visie op die problemen op de kaart te zetten. Ik zoek uit hoe het in elkaar zit, verzamel een relevant netwerk om me heen en deel de informatie met hen en met een breder publiek, waar mogelijk. Op dit moment zoek ik werk, hieronder vind je meer informatie over mijn ervaring, mijn talenten en mijn wensen.

Kwartiermaker
De afgelopen jaren werkte ik als zzp’er. Voor de gemeente Haarlem ontwikkelde ik de training Gezond eten met een laag budget waarin mensen met een krappe beurs leerden hoe je gezond en betaalbaar kunt eten. Omdat ik graag met professionals deel wat ik uitzoek, zette ik samen met een collega een opleiding Gewichtsconsulent op. Ik was mede-eigenaar, ontwikkelde het voedingsdeel van de opleiding en gaf de voedingslessen. Ook was ik verantwoordelijk voor de communicatie, het contact met studenten en de administratie. Daarnaast huurde de Universiteit van Wageningen me in om studenten te helpen de wetenschap en de praktijk met elkaar te verbinden.

Luis in de pels
De afgelopen jaren was ik vooral luis in de pels van de voedingssector. Dat begon online, op mijn blog en sociale media, maar dat resulteerde uiteindelijk vaak in persoonlijke afspraken of publicaties in papieren media. Zo was ik degene waardoor Allerhande in 2015 een artikel rectificeerde met uitspraken van Rens Kroes over honing en Carola van Bemmelen over stevia. Ook werd door mijn kritische vragen de reclamecampagne van Friesland Campina in 2018 eerder stopgezet. Die campagne suggereerde namelijk ten onrechte dat Appelsientje Sinaasappelsap als fruit kan worden gezien. Die actie leverde me een vermelding op in het boek Stakeholdersmanagement van Paul Stamsnijder. Natuurlijk ben ik er niet alleen op uit om kritiek te leveren. Ik sprak regelmatig met directieleden en kwaliteitsmedewerkers van supermarkten. Dankzij mijn adviezen liggen bijvoorbeeld bij Albert Heijn, Dekamarkt, Dirk van den Broek en Aldi alweer een paar jaar volkorenkrentebollen in de schappen. Daar heb ik de naam ‘mevrouw volkoren’ aan te danken.

Maatschappelijk belang
Het is tijd voor een nieuwe stap. In het eerste coronajaar was ik bron- en contactonderzoeker bij GGD Hollands Noorden en vrijwilliger bij de Luisterlijn. Daar merkte ik dat ik me het beste op mijn plek voel in een organisatie die het leven van mensen in een kwetsbare situatie wil verbeteren, zoals de zorg en het sociale domein. Daar liggen mijn kwaliteiten. Zo bleek bij het opzetten van het project Gezond eten met een laag budget dat ik de eerste was die aan de deelnemers met een krappe beurs vroeg wat ze zélf zouden willen leren. Terwijl die deelnemers vaak hulpverleners over de vloer kregen, bijvoorbeeld omdat ze in een schuldhulpverleningstraject zaten.

Wat voor werk zoek ik?
Hoewel ik een senior medewerker met veel ervaring ben, weet ik dat ik het maatschappelijke werkveld beter moet leren kennen als ik mijn talenten ten volle wil gebruiken. Daarin wil ik graag investeren. Ik zou het heel leuk vinden als een organisatie mij flexibel op meerdere plaatsen en in meerdere functies inzet, zodat ik mij goed kan inwerken. Om daarna bijvoorbeeld als senior projectmanager aan de slag te gaan.

In de zorg denk ik aan: medewerker (zorg)administratie, praktijkmanager huisartspraktijk of projectondersteuner.
In het sociale domein denk ik aan: budgetcoach of projectondersteuner.

Samenwerken
Op dit moment werk ik met plezier als opruimcoach. Maar ik mis de dagelijkse samenwerking met anderen steeds meer. Tijdens het werk als bron- en contactonderzoeker besefte ik dat ik het heerlijk vind om te werken in een team dat in een crisissituatie de schouders eronder zette. Daarom wil ik graag een functie met collega’s. Dat kan in loondienst zijn, maar ook als zzp’er.

Mijn eigenschappen
Gangmaker, bruggenbouwer, streef naar beste kwaliteit, betrokken, proactief, netwerker, analytisch, luisteren, praktisch, mensgericht, empathisch, aanpakker.

Mijn opleidingen
Ik ben breed opgeleid en hierdoor breed inzetbaar. Ik heb een master Klinische epidemiologie, maar ook diploma’s heao Bedrijfseconomie, heao Communicatie en voeding en coaching aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde. Verder heb ik een diploma NIMA C (een strategische marketingopleiding).

Praktisch
Ik zoek een hbo-functie voor minimaal een jaar, maar liever voor een langere periode. Ik woon in Haarlem, maar wil ook werken in Amsterdam, Leiden en Alkmaar. Ik ben per direct beschikbaar voor maximaal 32 uur per week.

Meer weten?
Ik kan meer vertellen! Ik kom graag koffiedrinken om kennis te maken. Ik ben bereikbaar via liesbeth@liesbethoerlemans.nl of op 06-18 116 054.