Ook dadels kun je niet onbeperkt eten!

Een aantal weken geleden stuurde meerdere mensen mij deze foto die in het blad Boodschappen van Superunie stond.

Die tekst sloeg echt nergens op. Niets kun je onbeperkt eten en alles dat je meer eet dan verbruikt ongeacht de hoeveelheid mineralen sla je op als vet. Bovendien zijn dadels mierzoet. Ik belde op en legde uit dat dit onjuist is en mensen op het verkeerde been zet. Ze reageerde heel adequaat en gaven het aan in het volgende nummer te rectificeren. Zo hoort dat, compliment daarvoor!

 

 

Nog even voor de duidelijkheid: er bestaat geen onderzoek waaruit wel blijkt dat suiker in dadels niet wordt omgezet in vet. Dadels zijn inderdaad lekker, maar eet ze niet te veel en zeker niet als je last hebt van een schommelend bloedglucose.

Meer weten over suiker en zoet? Dan kun je ons volgen via Sweet Control op Facebook. Bij Sweet Control leiden we gewichtsconsulenten op om mensen te begeleiden met het verstandig gebruik van suiker en zoetstoffen als onderdeel binnen je voedingspatroon. Praktisch maar gebaseerd op wetenschappelijke informatie. Dit is uniek. De coaches helpen hun klanten aan de hand van een werkboek.