Afvallen zonder XL-S Medical is goedkoper

Gisteren bladerde ik door de Libelle. Tot mijn verbazing zag ik daarin een advertorial van twee pagina’s over een product XL-S Medical. Toen ik even zocht op internet bleek dat uitgever Sanoma een verre gaande samenwerking heeft met dit merk. Wat enorm jammer dat juist een uitgever van damesbladen lezers niet leert hoe je af kunt vallen zonder het gebruik van dit soort producten.

 

 

 

 

 

 

XL-S Medical bestaat uit drie producten

– XL-S Medical Eetlust Remmer: minimaal 6 tabletten dagelijks
het ingrediënt Redusure zijn vezels die een verzadigend gevoel geven
– XL-S Medical Koolhydraten Blokker: 6 tabletten per dag
het ingrediënt glycoproteïnecomplex zorgt dat koolhydraten minder goed verteren
– XL-S Medical Vet Binder: minimaal 6 tabletten dagelijks
bestaat uit  Litramine (vezels) en diverse vitaminen. Deze vezels nemen vet op en geven verzadiging

Hierdoor worden ook de in vet oplosbare vitamines (A, D, E en K) afgevoerd en dus niet meer in het lichaam opgenomen.

Maandelijkse (onnodige) kosten

– XL-S Medical Eetlust Remmer (180 tabletten): ca 75 euro.
– XL-S Medical Koolhydraten Blokker (180 tabletten): ca 75 euro
– XL-S Medical Vet Binder (180 tabletten): ca 75 euro.

Je betaalt dus maandelijks alleen al 225 euro zonder begeleiding. Op de site staat dat het natuurlijk is. Ja die kreet doet het altijd goed. Weet je wat pas natuurlijk is? Minder en gezonder eten, dan bespaar je maandelijks ook nog eens 225 euro. Het zou ook wetenschappelijk bewezen zijn. Wat er wetenschappelijk bewezen is, is mij niet duidelijk geworden.

Kwalijk dat diëtisten hieraan meewerken

Dat er diëtisten/therapeuten zijn die dit soort producten adviseren vind ik het meest stuitend. Mensen die het steeds opnieuw niet lukt om af te vallen, zijn tot alles bereid. Ze zijn een gewillig slachtoffer om veel te dure producten aan te verkopen. Is integriteit geen aspect meer in de behandelkamer?

Hoe val je goedkoper af

Wil je afvallen en lukt het je steeds niet? Dat is afschuwelijk, maar blijf toch je gezonde verstand gebruiken en laat je niet misleiden door zogenaamde oplossingen die je onnodig veel geld kosten. Ook door meer groenten te eten, krijg je meer vezels binnen en stijgt je verzadigingsgevoel. Als je minder koolhydraten wilt eten, kies dan voor de volwaardige (volkoren) variant. Dat verzadigt meer en is door meer voedingsstoffen gezonder.

Kies niet voor een crashdieet maar ga liever naar iemand die je helpt je voedingspatroon op de langere termijn aan te passen. Succes met afvallen!