Gezond betaalbaar eten: plannen helpt

Vandaag ben ik de hele dag weg. Ik heb net mijn eten voor deze dag gemaakt. Een stukje rauwkost, een paar volkoren boterhammen met beleg en een stuk fruit. Dan weet ik zeker dat ik iets kan eten wat ik wil: gezond en niet onnodig duur.

Plannen helpt om betere keuzes te kunnen maken

In mijn praktijk hoor ik mensen vaak zeggen dat ze er ineens erachter komen dat ze nog iets moeten eten en dat dan ter plaatse moeten oplossen. Dit is niet handig. Lang niet altijd kun je ergens waar je bent iets kopen dat je lekker vindt en ook nog gezond is. Als je honger groot genoeg is, voldoet op zo’n moment alles dat eetbaar is. Is dat nu niet jammer? Voor minder geld maak je eigen smakelijke en ook nog gezonde lunch. Gewoon een kwestie van goed plannen 🙂

 

 

Op dezelfde manier kun je ook vooraf nadenken wat je avondmaaltijd wordt als je ‘s avonds weer weg moet. Dat weet je meestal van te voren en kun je dus ook plannen.Vandaag heb ik een lange dag en daarom heb ik gisteren al bedacht wat ik vanavond ga eten: het wordt dit keer volkoren couscous, koolraap met een tartaartje. Lekker, gezond, eenvoudig en niet duur.

Hoe plan jij?

Denk voor jezelf na hoe jij je eten in kunt plannen in je leven. De ene persoon vindt het fijn om hier dagelijks even spontaan mee bezig te zijn en vaart wel bij deze spontaniteit. Maar ik heb ook mensen in mijn praktijk die hechten aan een structuur en de tijd van de maaltijden in hun telefoon inplannen. Als het tijd is voor eten gaat er dan automatisch een piepje. Zelf zou ik daar niet aan moeten denken. Maar de aanpak die voor de een werkt, hoeft niet voor de ander te werken. Wat gaat voor jou het beste werken?