Ook zo happy met deze omgeving?

Het Voedingscentrum heeft onderstaand filmpje  gedeeld. Ik vind het een uitstekend filmpje. Ja de omgeving heeft veel verleidingen. Dat zal ook niet veranderen. Dus zullen we moeten leren om daarmee om te gaan. We kunnen zeggen dat de maatschappij verantwoordelijk is, maar de maatschappij is niemand. Ouders neem je verantwoordelijkheid en zeg ‘nee’. Daarmee geef je je kind een cadeau voor het leven, namelijk een gezond gewicht.

 

 

 

 

 

 

 

Ik schreef op Facebook:  ‘Ouders leer je kinderen vanaf het begin water en thee (zonder suiker) drinken. Dus ook geen diksap en/ of vruchtensap. Zoet  geef je omdat jij daar behoefte aan hebt, een klein kind moet zoet niet aanwennen. Dat bespaart zoveel kcal en een kind mist dat niet als ie dat niet gewend is. Kies voor voeding met voedingsstoffen. Ook bij tussendoortjes: geen zoetigheid of light-spullen. Een rijstwafel, fruit, rauwkost, yoghurt. Als je voedingsstoffen binnen krijgt, raak je verzadigd en heb je geen honger meer. Dan zul je minder voeding zonder zinvolle voedingsstoffen gaan eten.

Aanvulling 20 augustus 2012
Een paar dagen geleden liep ik in de supermarkt. Er liep een moeder met een baby van een paar weken. Altijd weer schattig om te zien en dat zei ik ook tegen de moeder. Haar antwoord was ‘ja nu nog wel‘. Ik vroeg wat ze bedoelde. Ze zei ‘als ze ouder worden zeuren te steeds om snoep, je weet wel‘. Ik antwoordde dat dat een kwestie van direct goed aanleren is. Als je bij een jong kind direct een paar keer ‘nee’ zegt, geef je je kind een cadeautje voor het leven: een gezond voedingspatroon, zonder overgewicht. Die mevrouw (die zelf minstens 20 kilo te dik was) keek me aarzelend aan. Ik weet niet of ze iets met mijn informatie gaat doen, maar ze keek wel of ze er minstens over na ging denken. En dat kan het begin zijn van een gedragsverandering :-).