Leer het de meisjes!

Ik schrijf dit blogje met een lach op mijn gezicht. Ik stond net in de supermarkt te wachten. En ik vind het dan stiekem altijd enorm leuk om in de karretjes van anderen te gluren. Achter mij stonden twee leuke meisjes van een jaar of negentien.

In hun karretje lagen flink wat koeken en andere vette snacks, die er niet echt lekker uitzagen. Ik vroeg me af waarom ze dat kochten. Dat vroeg het ene meisje ook aan het andere meisje. Vervolgens ging één van de meisjes op het pak koekjes kijken hoeveel kcal erin zaten: 500 kcal. Dat vond ze toch wel veel en ze legde de koekjes terug in het schap.

 

 

 

500 kcal vlak voor het eten is wel erg veel

Ik vroeg haar of ze wist dat ze dagelijks waarschijnlijk zo rond de 2000 kcal at. Dat wist ze niet en ze reageerde daarop: ‘oh dan is 500 kcal wel heel erg veel voor die koekjes‘. Waarop de vriendin zei:’en dat wilde jij even op eten als we naar huis liepen, terwijl het eten al bijna op tafel staat‘. Ook vertelde ik ze dat elke dag een glas Cola extra na een jaar resulteert in gemiddeld 5 kg* extra.

Ze vonden het tot mijn verbazing zo leuk dat ik hun dat uitlegde. Ik kom ze nog regelmatig tegen en dan zeggen ze: ‘we vergeten echt niet wat u ons heeft verteld, hoor!‘ Misschien moeten we ons bij ons voedingsadvies bij jongeren op de eerste plaats maar eens op meisjes gaan richten. Het lijkt er namelijk op dat zij het belangrijk vinden om er goed uit te blijven zien. Jongens luisteren waarschijnlijk graag naar de adviezen van deze ook voor jonge jongens leuke meisjes 🙂

* dat is afhankelijk van allerlei factoren en slechts een indicatie