Kruidnotenontbijt van Bolletje

Van de week stond ik bij AH bij het Sinterklaassnoep te kijken. Tot mijn verbazing zag ik daar ook als ontbijt: Kruidnotenontbijt van Bolletje. Bijzonder, snoep als ontbijt! Dit ontbijt bestaat uit cruesli, chocoladestukjes en kruidnoten. Hoe kun je dit nu als ontbijt aanbieden? Ik stuurde een mailtje naar Bolletje. In hun antwoord vergeleken ze hun product met cruesli met chocolade. En dat product zou door het Voedingscentrum behoren tot de categorie ‘af en toe’. Wat mij betreft hoort cruesli met chocolade als ontbijt tot de categorie ‘nooit’. En dit geldt dus ook voor het ontbijt van Bolletje.

Muesli, dus geen cruesli, is een uitstekend ontbijt. Met een kruidnotenontbijtproduct wek je niet de suggestie dat je werkelijk mee wil werken aan een gezonde leefstijl.

Ik neem het Bolletje kwalijk dat ze een dergelijk product maken. Toch wil ik hen ook een compliment geven want ze reageerde binnen een dag op mijn mailtje. Daar kan o.a. AH nog iets van leren.