Zorg goed voor elkaar

Ik wil graag de wereld samen iets gezonder en duurzamer maken. Ik heb een talent dat hiervoor waardevol is. Ik doorzie bijna altijd in een korte tijd waar verbeterpunten liggen. Die zoek ik niet bewust, maar zie ik intuïtief en deel ik dan. Omdat ik daarmee samen met anderen aan de slag wil gaan lijkt me dat positief. Toch reageren mensen daar af en toe best wel agressief op alsof ik hen aan wil vallen. Ik begrijp niet waarom iemand dat denkt, aangezien dat echt nooit mijn intentie is. Misschien zou het goed zijn als mensen wat minder met zich zelf bezig zouden zijn en meer met de omgeving om hen heen.

 

 

 

 

Gemeenschappelijk belang

Ik ben altijd op zoek naar de beste informatie om de consument zo goed mogelijk te helpen. Dat kost veel tijd, maar levert ook betere informatie op. Mijn doel is dus betere informatie en niet om gelijk te hebben zoals mensen soms denken. Dat iemand dat denkt verbaast me steeds weer als dat gebeurt. Ik vind zelf namelijk het gemeenschappelijk belang een beter uitgangspunt dan mijn persoonlijke belang. Dat is dan ook mijn referentiekader. Ik doe dagelijks mijn uiterste best om mensen en partijen in mijn netwerk met elkaar te verbinden. Mijn doel is mensen en de wereld gezonder maken en problemen helpen oplossen.

Onzichtbare loyaliteit

Het gevolg van mijn referentiekader is wel dat mensen niet eens opvalt hoe loyaal ik ben en dat als vanzelfsprekend zien, ook als dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Ik doe zoveel dat mensen niet opvalt omdat ik dat niet van de daken schreeuw. Moet ik dat voortaan dan wel gaan doen? Ik denk niet dat dat bijdraagt aan een mooiere wereld, maar misschien wel aan meer begrip voor mijn lastige maar waardevolle rol.

Zorg goed voor elkaar

Ik zorg met plezier voor anderen. De afgelopen maanden had ik het best lastig: verhuizen zonder groot budget, terwijl ik moeilijk liep omdat ik op mijn knie gevallen was. Dat was niet alleen onhandig maar ik maakte me er ook bezorgd over. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter met mijn knie. Veel mensen, ook die ik niet goed kenden, toonden begrip en hielpen me met verhuizen. Ook mijn huis is daarom weer grotendeels op orde. Dat was echt fijn en laat de kracht van sociale media zien.

Maar juist die mensen waar ik zoveel belangeloos voor deed vroegen geen enkele keer hoe het met me ging. ‘Dat deden we niet expres’. Is dat niet erger? Ik zette me namelijk heel bewust wel een paar jaar voor hen in. Ze lieten me in de steek op het moment dat ik juist wat empathie kon gebruiken. Meijke van Herwijnen verwoordt dit echt prachtig in dit lied. Ook Nederland luistert schrijft dat zo mooi op:

 

Alleen luisteren is waardevol

Luisteren is iets anders dan een probleem op willen lossen. Een probleem kun je niet oplossen als je daarmee bezig bent in plaats van te luisteren. Alleen luisteren (zonder ander doel) laat zien dat je de ander ziet als mens in plaats van probleem. Ook zonder oplossing is luisteren waardevol of misschien zelfs wel meer waardevol.

Eberhard van der Laan schreef bij zijn afscheid al ‘zorg goed voor elkaar’. Dat vind ik een mooi uitgangspunt. Ik zorg graag voor de wereld, maar soms heb ik dan ook even nodig dat mensen begrip tonen voor mijn situatie en voor mij ‘zorgen’. Dat hoeft echt niet continu, maar af en toe wat interesse maakt de wereld ook voor mij mooier.

Weet jij een betaald project?

Mijn verdriet om zo weinig interesse bij sommige mensen kan ik niet ineens vergeten, maar moet slijten. Met mij gaat het inmiddels wel wat beter. Ik pas nu drie weken op een hond in Leiden en dat vind ik heerlijk. Het gaat pas echt weer goed als ik aan de slag kan. Ik heb er geen zin meer in om steeds alleen thuis te zitten.

Ik zoek een betaald project waarbij ik kan helpen de wereld wat gezonder te maken. Mijn ideale baan is projectleider voor een project dat iets met voeding en/of gezondheid te maken heeft. Wat ik kan lees je hier. Ik ben breed opgeleid (ik heb een diploma) HEAO Bedrijfseconomie, HEAO  Communicatie, NIMA C, Hogeschool voor Natuurgeneeskunde (richting voeding) en klinische epidemiologie). Ik ben betrokken, loyaal en wil graag iets leren.

Weet jij iets voor mij in Haarlem (of op reisafstand van Haarlem)? Dan is het fijn als je contact met mij opneemt.