Chef het samen

Keet Smakelijk schrijft: ‘Wij geloven dat het kan: met een flinke portie lol kinderen leren koken en meer groente laten eten. Met een relatief kleine investering kunnen we grote impact maken.‘ En dat is nu precies wat zij doen in hun nieuwe aantrekkelijke boek Chef het Samen met tomaat.

 

 

 

 

 

 

 

Het is een kookboek voor kinderen met een heldere uitleg hoe je recepten maakt. Je start met het zaaien van tomatenzaadjes*. Die zaadjes kun je zelf kopen of als dat niet lukt een mail sturen naar Keet Smakelijk.

Laat deze zaadjes groeien tot dat je tomaten hebt. In het boek staan recepten wat je vervolgens met die tomaten kunt maken.

Bij de recepten die geen van allen te complex zijn, staat aangegeven of het een eenvoudig of iets moeilijker recept is. Welke recepten staan er zoal in? Nee ik verklap ze niet allemaal. Maar vooruit dan, wel een paar: hartige muffins, plaattaart, tomatensoepen Mexicaanse tortilla’s. En ben je geen kind meer, maar mis je best wat basis kookvaardigheden? Dan is dit boek stiekem ook leuk voor jou!

(K)eet smakelijk!

* die zaadjes kun je in Nederland alleen in het voorjaar zaaien. Nu kun je eerst oefenen met de recepten met tomaten die je in de winkel koopt. Tegen de tijd dat jij je zaadjes gaat zaaien volgens de instructie in het boek, zodat ze ook echt uitgroeien tot tomaten, weet je zeker dat jij daarmee het perfecte tomatenrecept maakt.