Libelle Liegt Lekker is toch niet serieus bedoeld? Hoop ik!

Een paar maanden geleden stuurde iemand mij een link van de Facebook-pagina Libelle Lijnt Lekker met de vraag wat ik daarvan vond. Ik heb het een paar maanden gevolgd. En zelfs als ik mijn uiterste best doe heb ik werkelijk geen idee wat het doel van deze pagina is.

Volstrekte onzin

Libelle is in mijn ogen een sympathiek merk. Ik verwacht van Libelle geen wetenschappelijke artikelen, maar gewoon praktische tips gebaseerd op gezond verstand. Maar geen volstrekte onzin geschreven door mensen die hun verstand volledig hebben uitgeschakeld. Het doel lijkt om het merk Libelle zo snel mogelijk te vernietigen. Apart! Uiteraard benaderde ik voordat ik dit blog schreef de redactie en vroeg om contact met de verantwoordelijke, maar dat was onmogelijk. Het werd me niet duidelijk waarom dat niet kon. Hieronder een aantal posten die ik op hun Facebook-pagina las. De meeste zijn volstrekt onzinnig. Een aantal zijn op zich wel waar maar niet op de manier waarop Libelle het uitlegt.

De zogenaamde adviezen van Libelle

Lees hier de adviezen van Libelle om te kunnen lachen, maar volg ze NIET. En vergeet ze snel weer. De datum is de datum waarop je het op Facebook terug kunt vinden als je dat zou willen.

Deze link hebben ze verwijderd, ze vonden het zelf zeker ook te bizar 😉
PS dat proces verloopt geleidelijk en niet ineens bij een bepaalde leeftijd.
Zó eet je de pit (ja, echt) van een avocado. (29 augustus)
Ze hebben de kop aangepast.maar het artikel met het onverantwoorde advies niet.
PS dat is meer dan het algemene advies liever geen, maar maximaal 1 consumptie.
PS een maaltijdsalade is uiteraard niet alleen sla maar allerlei soorten groente, een eiwit (o.a. vlees, vis, ei, noten, kaas, peulvruchten/graan) een (gezond) vet (bijvoorbeeld olijfolie).

Verder laten ze ook mensen aan het woord die worstelen met hun gewicht. In plaats van dat ze die zinnige adviezen geven, gebruiken ze die liever als een soort vermaak. Ik vind dat echt stuitend. Mensen vinden ervaringsverhalen boeiend om te lezen. Begrijpelijk dat Libelle ze graag plaatst maar niet op deze wijze. Help mensen liever met het vinden van hun intrinsieke motivatie. Dan kunnen mensen er ook nog iets van leren.

Geblokt om een onduidelijke reden

Ik heb deze blog niet geschreven met het doel om Libelle te vervelen. Maar wel om argeloze consumenten te waarschuwen dat Libelle werkelijk totaal geen idee heeft waar ze over schrijven en zich dus duidelijk op geen enkele wijze verantwoordelijk voelen voor hun lezers. Ze weigeren contact. Vandaag ben ik om een voor mij onduidelijke reden door hen geblokt en zijn al mijn reacties weg gehaald. Die plaatste ik in de hoop dat consumenten geen onzin zouden onthouden. Mensen die mij kennen snappen dat ik net zo lang door ga tot deze pagina stopt met mensen voor de gek houden. Jammer dat daar eerst weer een blog voor nodig is.

Ik volgde alle adviezen maar ze hielpen helemaal niet

Ik heb net mijn nagellak verwijderd en sta op het punt een aantal witte biertjes  en wijntjes te gaan drinken. Vanavond eet ik uiteraard pasta, want uit de spectaculaire koolhydratentest blijkt dat ik helemaal los kan gaan op koolhydraten. Morgen ben ik volgens Libelle vast 10 kilo lichter. Top, wat een fijne tip: ik mag alles en meer eten en val dan ook nog af. De avocadopit sla ik liever even over, want ik wil niet vergiftigd worden door Libelle. Ik geloof toch niet helemaal dat Libelle het beste met me voor heeft, jij wel?

Aanvulling 22 september

De hoofdredacteur van Libelle reageerde teleurgesteld op een inhoudelijke mail van mij. Ik heb veel tijd gestoken in een mail waarin ik de knelpunten uitgebreid heb toegelicht. Ik heb daar geen enkele reactie op gehad en dat vind ik niet correct. Het niveau is in hoofdlijnen wel een heel klein beetje verbeterd, maar er zitten nog steeds vreemde stukken tussen. Misschien moet het Voedingscentrum adviezen gaan geven over een allergie voor frisdrank, donuts, junkfood, chips en alcohol ;).