Specialisatie Sweet Control voor experts in voeding: ben jij die prof?

Suiker is momenteel hét onderwerp. Tot onze verbazing is er echter nog geen onafhankelijke plek waar de feiten over suiker verzameld zijn. Er zijn veel blogs over suiker van ervaringsdeskundigen vol met persoonlijke meningen, maar er bestond nog geen opleiding voor professionals gegeven door professionals.We zijn in dit gat gesprongen en merken op onze Facebook-pagina Sweet Control dat er veel onduidelijk is als het over voeding en in het bijzonder suiker gaat. We zijn van mening dat adviezen gebaseerd moeten zijn op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Wij zijn zelf expert. Maar we hebben ons programma ook samen ontwikkeld met anderen, dé experts op dit gebied. De training gaat niet alleen op voeding in, maar uiteraard ook op het begeleiden van gedragsverandering. Je leert praktische adviezen te geven op basis van wetenschappelijk onderbouwde voedingskennis.

 

 

Basiskennis is een vereiste

We werken met mensen die door middel van een (gratis) case kunnen laten zien dat ze voldoende basiskennis hebben om mensen onderbouwd te kunnen adviseren over hun voedingspatroon. Zeker nu mensen graag bepaalde voedingsmiddelen of zelfs voedingsgroepen willen weglaten en er zoveel ‘geroepen wordt’, is dat belangrijk. Het is niet bedoeld als zwaar examen maar wel even om vast ste stellen dat we daadwerkelijk met professionals te maken hebben. Omdat we met professionals werken kan onze opleiding compact en betaalbaar zijn.

Wat krijg je daarvoor?

 • Een 3 daagse goed onderbouwde training over omgaan met suiker en zoet waarbij aandacht wordt besteed aan zowel voeding als gedrag
 • Gratis vermelding als expert Sweet Control op de website met een link naar jouw website zodat mensen zich bij je kunnen aanmelden en je dus kunt onderscheiden als expert
 • De Sweet Control handleiding voor begeleiders;
 • 250 Sweet Control promotieflyers;
 • Toegang tot de Sweet Control Dropbox met handige materialen;
 • Tien Sweet Control werkboeken (verkoopwaarde € 99,90);
 • De mogelijkheid om meer werkboeken in te kopen met een flinke korting;
 • Toegang tot een besloten Facebookgroep met je collega’s;
 • Beheersrechten om jouw deelnemers toe te laten op de besloten Facebookgroep waar zij andere Sweet Control deelnemers vinden en waar jullie samen een levendige, steunende omgeving creëren;
 • Voor gewichtsconsulenten: de opleiding is geaccrediteerd met 9 accreditatiepunten voor de BGN;

Aanmelden?

Meer informatie om je als professional aan te melden vind je hier. Ben jij daarbij? Nog geen prof maar wil jij wel de beste gewichtsconsulent worden met eventueel daarna een specialisatie Sweet Control? Ook dat kan bij ons, kijk dan even hier voor onze geaccrediteerde opleiding. We horen regelmatig dat mensen het jammer vinden dat ze al gewichtsconsulent zijn omdat ze de opleiding graag bij ons hadden willen doen.

Ik leg ook medewerkers van de industrie uit hoe het zit

Deze training is gemaakt voor professionals die klanten helpen met gedragsverandering. Regelmatig krijg ik ook vragen van (commerciële) mensen die werkzaam zijn in de industrie en meer over suiker willen weten. Als er genoeg belangstelling is kan ik daar een aparte training voor geven. Wil jij dat? Stuur dan me een mail met je wensen.

Consument met interesse?

Consument ben jij nieuwsgierig wat je bij onze experts kunt leren? Volg dan onze Facebook pagina Sweet Control.

Onderwerpen die ondermeer aan de orde komen zijn:

 • Is suiker verslavend. Het antwoord zou wel eens anders kunnen zijn als dat je nu denkt.
 • Hoe reken je je voeding om in suikerklontjes. Dat gaat vaak helaas fout op blogs.
 • Hoe staat suiker op het etiket? Zit suiker verstopt in voeding? Of is het ook een zaak om je eigen gezonde verstand weer te gebruiken?
 • Werken natuurlijke suikers in je lichaam anders dan kristalsuiker? Onze experts weten voldoende van fysiologie om dit goed uit te kunnen leggen.
 • Krijg je diabetes en overgewicht door suiker? Of andere ziektes of is dat alleen maar een manier van bloggers om aandacht te krijgen? Zit dat mogelijk toch wat complexer in elkaar?