Is E450 drie keer zo gevaarlijk als E150?

Een paar weken geleden las ik de volgende zin ‘hoe hoger het E-nummer, hoe gevaarlijker‘. De afzender meende dit bloedserieus. Daaruit ontstond de grap dat E450 drie keer zo gevaarlijk is als E150*. Dat is dus niet zo! En het is ook niet zo zo dat een hoger E-nummer gevaarlijker is. Dit zegt wel alles over de kennis van voedselveiligheid. Veel blogs staan vol onzin over E-nummers, omdat mensen geen kennis hebben van voedselveiligheid.

 

 

 

 

 

Je gezondheid verbeteren?

  • Zorg dan dat je onbewerkt, volwaardig eet (o.a. genoeg groente en fruit)
  • Zorg voor een goede hygiëne
Dat is vele malen belangrijker voor je gezondheid als je te fixeren op E-nummers. En als je onbewerkt eet krijg je ‘toevallig’ ook al minder E-nummers binnen. En heb je niet eens dat geheimzinnige zwart/rode boekje van mevrouw Couget nodig, dat vol met fouten staat.

PS

Zowel E150 als E450 bestaan echt 😉