Zijn margarine en halvarine plastic?

Ik eet roomboter en adviseer dat ook als je verder niet veel verzadigd vet eet.

Sommige bloggers tonen wel heel erg graag aan dat ze er niets van weten

Maar toch word ik voor dit blog geïnspireerd door margarine en halvarine. Daar wordt zo vaak iets onzinnigs over geschreven. Nee, het zit niet vol transvet. En als je niets van scheikunde weet kun je er beter ook niet over schrijven. Dat iets 1 atoom van plastic scheelt zegt totaal niets! Waterstofperoxide scheelt ook 1 atoom van water, daarmee is niet ineens water gevaarlijk. Bloggers die dit schrijven gaat het niet om het verstrekken van info maar om het krijgen van aandacht.

Als je informatie zoekt in plaats van hysterische stukken dan zijn dit soort berichten wel handig. Je weet dan direct welke blogs je voortaan over kunt slaan. Dat kan je veel tijd besparen. Tijd die je weer kunt besteden aan je hobby’s. Is dat niet fijn?

 

Mensen zien bij hun keuzes door de bomen het bos niet meer. Inmiddels komt dit niet meer op de eerste plaats door de industrie maar door bloggers die mensen bang maken. Zou het niet handiger zijn om mensen te vertellen wat je het beste WEL kunnen eten? Ja ik weet het, mega saai maar wel zo nuttig. Of je wel of geen margarine/halvarine eet doet er weinig toe voor je gezondheid? Wat dan wel?

 

Tip
Wat kan je het beste kiezen
1.
Eet meer groente en fruit, ook bij je lunch en als tussendoortje
2.
Eet meer volkoren producten
3.
Eet gezonde tussendoortjes in plaats van snoep, koek en snacks
4.
Drink bij voorkeur water en thee (zonder suiker) in plaats van frisdrank en vruchtensap
5.
Eet meer (vette) vis: haring, makreel, sardientjes, zalm.