Is Cola met stevia gezond?

De afgelopen weken worden we bedolven onder de groene blikjes Coca-Cola Life. Groen met ook nog een blaadje erop. Natuurlijk, dat is toch gezond? Ja dat is wat we moeten geloven van Coca-Cola. Maar (een deel van het) suiker vervangen door stevia maakt een ongezond product niet ineens gezond.

Stevia heeft een bittere nasmaak en wordt daarom in producten meestal gecombineerd met suiker en/of andere zoetstoffen. In dit geval met suiker. Coca-Cola Life (de Cola met stevia) bevat nog steeds 13,4 gram suiker per glas van 200 ml.

Ook light is geen goede keuze aangezien het zuur je glazuur van je tanden aantast. De beste keuze is om geen Cola te drinken. Kies liever voor water of thee zonder suiker.

 

 

 

Ik zette de verschillen nog even voor je op een rijtje:

Wat
Kcal
Suiker gr
Zoetstoffen
Regulier
84
21,2
Suiker
Life
54
13,4
Suiker, steviolglycosiden
Light
0,4
Aspartaam, acesulfaam-K