Van gifbelt naar tempel kinderen schept verwarring

Vandaag las ik het boek ‘van gifbelt naar tempel kinderen’. De schrijfster is ten onrechte bang voor allerlei voeding en heeft van haar angsten haar beroep gemaakt. Als je ouder bent wil je echter niet bang gemaakt worden, maar weten wat je kinderen het beste kunnen eten. Door allerlei voedingsgroepen weg te laten ontstaan tekorten. Jouw kinderen hebben recht op een beter advies. In het woord ‘opvoeden’ zit niet voor niets het woord voeden. Ouders die het beste willen voor hun kind kiezen een beter boek. Gun jij je kind een betere start? Koop dan bijvoorbeeld de boeken van Stefan Kleintjes en Easy Peasy.

 

 

 

 

Zelfbenoemde expert vertellen hun persoonlijke mening

Het boek is niet zo helder ingedeeld. Het heeft drie delen, maar het is wat onduidelijk waar die indeling precies op is gebaseerd. In het eerste deel van het boek komen allerlei mensen aan het woord, waarvan slechts een enkeling ook weet waar hij/zij over praat. De meeste zijn zelfbenoemde experts die met de marketing van hun voedselmening geld verdienen. Al die pagina’s kun je samenvatten in: ‘eet onbewerkt/puur, gevarieerd en niet te veel’. Ik zou er zelf nog aan toevoegen ‘en doe niet te ingewikkeld’.

Niet onderbouwde adviezen

In het tweede deel wordt uitgelegd wat je wel moet kiezen in de winkel. De keuzes zijn echter subjectief en een zinnige onderbouwing ontbreekt helaas. Er wordt je een angst voor gluten, koemelk aangepraat. Verder verhalen over kleurstoffen, soja en allergenen. Een onduidelijk verhaal over superfood en vetten. Wat je eraan hebt? Geen idee! Ze gebruikt gefilterd water, terwijl het kraanwater in Nederland van een uitstekende kwaliteit is. Haar keuzes zijn onnodig complex.

In deel 3 komen enkele mensen aan het woord en geeft ze een aantal recepten.

Laat je niet gek maken

Als je graag meer wil weten over bepaalde voedingsonderwerpen laat je dan niet gek maken, maar volg mensen die wel de moeite nemen om uit te zoeken hoe iets in elkaar zit. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld mijn blog voor volgen 🙂