Als directeur van de HEMA zou ik een statement maken!

Sinds vorige week is het Voedingscentrum gestart met de campagne #verleidmeniet. Het doel van deze actie is Nederlanders bewuster maken van het overwegend ongezonde aanbod onderweg en in winkelgebieden. Gevraagd is om voorbeelden van verleidingen van ongezonde kassakoopjes via twitter en Facebook te delen. Je zou hopen dat dit soort verleidingen alleen bij voedingswinkels plaats vindt. Maar nee, de HEMA springt eruit. Via sociale media worden ze vaak genoemd als de winkel waar zeer actief ongezonde producten worden aangeboden.

 

 

 

 

Snoep verkopen is een onderdeel van ons verdienmodel

Ik vroeg de kassamedewerker van de week waarom ze dat deed in een tijd van overgewicht. Haar antwoord was dat ze dat verplicht moest doen. Toevallig stond de vestigingsmanager in de buurt en ik stelde de zeer aimabele man dezelfde vraag. Hij was echt heel vriendelijk, maar keek me wel aan of ik van een andere planeet kwam en zei ‘dat hoort bij ons verdienmodel‘. Ik bleef nog wat aandringen, maar ik kon de man niet bereiken.

De HEMA vind ik een hele leuke winkel, maar deze verkooptechnieken vind ik storend. Het gaat financieel niet goed met de HEMA. Zou het niet leuk zijn om nu juist een statement te maken dat de HEMA er is voor heel Nederland en daarom graag rekening houdt met het feit dat overgewicht een knelpunt is in onze samenleving. En dat ze dus stoppen met dit soort opdringen van voeding. Ik ga dat aan de directie van de HEMA vragen!

Ik heb mijn blog naar persvoorlichting gestuurd. Die hebben helaas niets laten horen.

Update 13 juni 2016

Vandaag kocht ik wat kantoorartikelen en zelfs op de kassa waar ik kon zien wat ik moest betalen zie ik nog een plaatje van een koekje. Eten zien stimuleert mensen om te eten. Dus HEMA in een land waar meer dan 50% van de mensen overgewicht heeft is dit echt niet oké wat jullie doen!