Tarwegrassap

Laatst vroeg iemand me wat mijn mening is over tarwegras. Ik beloofde er een keer een blog over te schrijven. Tarwegras zijn de kiemen van tarwe. Als je deze kiemen uitperst krijg je tarwegrassap. Dit sap bevat geen gluten, Tarwegras is vooral populair bij mensen die raw food of veganistisch eten.

Vermoedelijk hebben kleine hoeveelheden weinig gezondheidseffect

Tarwegras bevat een hoog gehalte aan eiwit, chlorofyl, vitaminen en mineralen. Ik kan niet vinden wat dit gehalte gemiddeld is. Tarwegrassap is duur, je gebruikt het daarom in kleine hoeveelheden. Vermoedelijk zal het daarom niet bijzonder veel effect hebben. Uit een search op Pubmed komen geen onderzoeken bij mensen, die resultaten opleveren.

Mijn voorlopige conclusie is dan ook zoals zo vaak: er is niets mis met tarwegras(sap), maar je hebt het ook niet nodig in een gezond voedingspatroon.