Le Perron: brood vol passie

Een aantal weken geleden was er bij de Keuringsdienst van Waarde een item over zuurdesembrood. In de uitzending zagen we dat zuurdesembrood dat verkocht wordt, vaak geen ‘echt’ zuurdesembrood is maar ‘nepbrood’ gemaakt met poeder. Elly van Kranen¬†vroeg zich af hoe dat bij Le Perron is en werd uitgenodigd. Ik was ook van harte welkom.

Biologisch brood

Le Perron is een groeiend merk dat zo’n vijf jaar bestaat. Ze verkopen heerlijk uitsluitend biologisch brood. In Amersfoort kun je dit brood kopen bij Plus. We hadden o.a. een afspraak met de bakker. Nu kan ik precies gaan vertellen hoe een brood wordt gebakken. Maar veel leuker is het om te vertellen over de passie van de zeer bescheiden bakker. Als iedereen net zoals hij met voeding bezig zou zijn, dan was dit blog niet nodig. Hij wil het allerbeste brood maken. Dat klinkt als een marketingpraatje, maar dat was het absoluut niet. Als je deze bakker spreekt dan geloof je hem.

Echt zuurdesem

We hebben een rondleiding gehad door de hele bakkerij en we mochten alles vragen. Elly die zelf ook regelmatig brood bakt, stelde veel boeiende vragen. De bakker vond het leuk om zijn verhaal te kunnen vertellen. En uiteraard fabriceerden ze ‘echt’ zuurdesembrood, niet van poeder.

Als je lekker brood wil eten waar niet mee is gerommeld ga dan vooral op zoek naar Le Perron!

Update

De leuke bakker Meesterboulanger Hiljo Hillebrand werkt inmiddels bij een grondstofleverancier.