Alcohol drinken op jonge leeftijd maakt je dommer

Onze hersenen ontwikkelen zich nog tot ons 24e jaar (en niet tot je 18e). Het is nog niet precies duidelijk wat de effecten van alcohol zijn gedurende deze ontwikkeling. Wel is duidelijk dat de ontwikkeling op een of andere manier beïnvloed wordt door alcohol. Het is dus onwenselijk om voor die leeftijd alcohol te drinken. De gevolgen hiervan zijn nog niet exact duidelijk. Er zijn aanwijzingen dat je je er hele leven last van kunt hebben. Dit is daarom niet alleen je eigen verantwoordelijkheid, want de onnodige kosten worden nu nog steeds door de hele maatschappij gedragen. Alcohol drinken voor die leeftijd is dom, omdat je het dommer maakt!

 

 

 

 

De norm is liever geen alcohol

De norm voor volwassenen is uit gezondheidsoverwegingen is dat tegenwoordig: liever geen, maximaal 1 consumptie per dag. Het is belangrijk dat ouders dit hun kinderen uitleggen. Dat heeft niets met betutteling te maken, maar alles met verantwoord ouderschap. Geen ouder wil toch meewerken aan dommere kinderen?

Na het lezen van dit blog denkt de lezer misschien dat ik tegen het gebruik van alcohol ben. Dat is niet zo! Ik schrijf deze blog omdat bijna niemand lijkt te weten hoe de feiten in elkaar zitten. En dat is toch wel handig om zelf verantwoorde beslissingen te kunnen nemen 🙂