Word nu donor als je dat nog niet bent

Van de week heb ik het hartverscheurende boek Grenzeloos van Kim Moelands gelezen. Kim is geboren met cystic fibrosis. In haar vorige boek Ademloos beschreef ze moedig en met veel optimische het verloop van haar zeer ernstige ziekte. Voor zoveel relativeringsvermogen kun je alleen maar een diep respect voelen! In Grenzeloos gaat het steeds slechter met haar. Ze wacht op een transplantatie (van haar longen). Ze gaat bijna dood omdat het (te) lang duurt voordat er longen voor haar beschikbaar zijn. Dit komt doordat er nog steeds te weinig donoren zijn. Als je dit leest en nog geen donor bent (en dat gezien je gezondheid wel kunt zijn), regel dat dan nu. Als je nog niet helemaal overtuigd bent, lees dan eerst het aangrijpende boek van Kim. Dan kun je bijna niet anders dan donor worden.

Ik vind overigens wel dat iedereen zelf mag kiezen om wel of geen donor te worden, maar als je dat niet doet, kies daar dan heel bewust voor. Als je het nog niet bent geregistreerd omdat het er steeds bij inschiet, doe dat dan nu even. Het kost je weinig tijd en geeft andere zieke mensen misschien hun kans op een goed leven terug.