WaterBobble niet beter voor je gezondheid

Ineens zag ik iedereen met gezellige gekleurde flesjes lopen: de zogenaamd¬†WaterBobble. Mensen met zo’n flesje drinken niet af en toe een klein slokje water, maar grote hoeveelheden, omdat dit gezond zou zijn. Sowieso is het kraanwater in Nederland van een uitstekende kwaliteit. Maar er schoot me ook te binnen dat ik tijdens mijn stage heb geleerd dat gefilterd water zuurder is dan kraanwater. Dat geldt ook voor het water via de WaterBobble.

Ons eten is in het Westen te verzurend. We eten meer zuurvormende producten dan base-vormende producten. Terwijl onze gezondheid gebaat is bij een licht basisch milieu (PH tussen 7,35 en 7,45). Praktisch gezien betekent dat je voldoende groenten en fruit moet eten en niet te veel eiwitten. Als je meer verzurende producten eet zou je ook meer basische producten moeten eten, om de goede balans te kunen handhaven. Kortom: drink gewoon kraanwater. Dat is eenvoudiger, goedkoper en echt beter voor je gezondheid!

 

Update naar aanleiding van een mailwisseling hierover met Vitaminstore:
gezuiverd water zou volgens hen een betere smaak hebben.