Eet liever lokale seizoensproducten

We kunnen voortaan elke dag, elke groente eten die we willen. Vandaag, 5 maart, zag ik op de markt glimmende ‘plastic’ aardbeien uit Holland, bij de Dekamarkt lagen asperges uit Nederland en bij Marqt zag ik peultjes uit Kenia liggen. Wat jammer! De Dekamarkt verkoopt grotendeels seizoensgroenten uit de omgeving. En Marqt staat voor echt vers eten, waar je volgens hen niet zelf over na hoeft te denken. Dat zou ik toch maar wel doen, want peultjes uit Kenia vind ik geen vooruitgang. Eet gewoon lokale¬†seizoensgroente. Ze zijn vers en daarom lekker. Daar zitten meestal de meeste vitamines in. Ze zijn het goedkoopste, omdat het aanbod in het seizoen groot is. En de milieubelasting is lager, omdat de groente niet bewaard hoeft te worden of over grote afstanden vervoerd.

De winkels bieden deze producten buiten het seizoen aan, omdat wij als consumenten daar naar vragen. Als we uitsluitend seizoensproducten kopen, verdwijnen de ander producten dus vanzelf weer.