Afvallen is k*t

Ik las deze week het nieuwe boek van Carlo Kool. Carlo is een van mijn fijnste collega’s. Hij is deskundig en bijzonder collegiaal. Wil je iets weten over voeding, volg dan zeker Carlo. Je kunt hem als je dat wil een vriendscapsverzoek sturen. Lekkere recepten en gezonde tips vind je hier. Wil je weten welke methode het beste werkt om af te vallen volg Carlo dan hier of koop zijn nieuwe boek ‘afvallen is k*t’. Daarin vind je het antwoord zeker.

 

 

 

 

 

Tipje van de sluier

Mensen doen echt heel veel moeite om af te vallen, maar de resultaten zijn beperkt. Dat komt op de eerste plaats omdat de basisprincipes niet bekend zijn. Je valt af als je minder eet dan verbruikt. Mensen blijven hopen op die ene simpele oplossing die geen moeite kost. Die bestaat niet en zal er ook nooit komen. Om af te vallen moet je moeite doen. Nog slimmer is daarom om overgewicht te voorkomen. Verder richten mensen zich op details in plaats van de hoofdlijnen. Koop jij steeds weer nieuwe boeken in de hoop jouw definitieve oplossing te vinden? Zonde van je geld, koop dit boek en je  weet hoe het werkt.

Ga aan de slag

Maar weten is nog niet doen. Carlo laat zijn eigen valkuilen ook zien. Het resultaat mag er zijn. Toch denk ik dat het niet voor iedereen haabaar is om een wasbordje te krijgen. Dat hoeft ook niet. Het gaat er om dat jij prettig in je vel zit. Dat is hoop ik niet afhankelijk van je kilo’s, maar je voelt je wel fijner als je goed voor je zelf zorgt. Daar hoort ook  bij dat je voor jezelf nadenkt met elke voeding jij je het beste voelt.

Leeftijd en geslacht spelen ook een rol

Voor een nog redelijke jonge man is het overigens echt eenvoudiger om af te vallen dan een oudere vrouw. Neemt niet weg dat het ook voor hen handig is de basisprincipes te snappen. Wel een opmerking, volgens Carlo zouden vrouwen minimaal 1000 kcal moeten eten. Ik vind dat erg weinig, zeker omdat je zo’n 1500 kcal nodig hebt om alle voedingsstoffen binnen te kunnen krijgen. Ik zou minimaal 1500 kcal aanhouden.

Toon boek

Het boek zie erg verzorgd uit. De toon van het boek is spottend en ik vond het daarom erg leuk om te lezen. Ben jij verdwaald door alle tegenstrijdige adviezen dan kan dit boek je helpen om met gezond verstand weer zelf aan de slag te gaan. Wil je het kopen? Dat kan hier.