Klein maar fijn

8 jaar geleden verhuisde ik van Haarlem naar Amersfoort. Van een knusse arbeiderswoning naar een grote nieuwbouwflat. Dat was niet echt mijn eigen keuze, maar soms loopt je leven anders dan dat je graag zou willen.

Plotseling kreeg ik 7 januari een mail of ik nog steeds in een hofje wilde wonen in het centrum van Haarlem. Wauw, ja heel graag! Ooit hebben oud-collega’s een schilderij voor me gemaakt van een hofje omdat ik zo graag in een hofje wil wonen. Bovendien heb ik altijd gezegd dat voor mijn de lokatie en gezelligheid veel belangrijker is dan het formaat van mijn woning.

 

 

 

18 februari mocht ik met vier anderen eindelijk naar het hofje komen kijken. Het is echt klein, maar super knus met een geweldige tuin. En toen moest ik weer wachten tot gisteren. Gisteren, 4 maart, had ik een gesprek met de regenten van het hofje. Zij hadden met vier mensen een gesprek. Gisteren aan het eind van de middag belden ze dat ik gekozen was. Wat waren het acht spannende weken voor me.

Ik ga weer in het gezellige Haarlem wonen

Ik ben zo blij. Vanaf 7 januari, toen er dus een kans bestond dat ik weer in Haarlem zou gaan maar er nog niets besloten was voelde ik pas echt hoe ik Haarlem heb gemist. Dat gevoel kon ik pas toelaten toen de situatie kon veranderen. In Haarlem voel ik me thuis. Dat je ergens koffie gaat drinken en aan het meisje dat koffie brengt enthousiast vertelt dat je misschien weer in Haarlem gaat wonen. En dat dat onbekende meisje dan twee weken later vraagt hoe het is afgelopen. Kijk, daarom vind ik Haarlem zo leuk.

Ik ga ook nog wel mensen missen

Amersfoort zelf en mijn flat ga ik niet missen. Maar wel ‘mijn’ eigen Albert Heijn Eemplein met het fantastische team van Freek de supermarktmanager. Het Lokaal waar ze bijna elke week een klein broodje voor me apart leggen omdat ik dat handig vind en waar ik welkom was vorig jaar voor de opname van Radar, voor foto’s voor in het blad bij u thuis en voor een radio-opname van RTV Utrecht. En last but not least de betrokken medewerkers van Simon Levelt.

Wil jij me helpen?

Ik weet nog niet precies wanneer ik ga verhuizen omdat de verhuurder eerst nog wat klussen uit moet voeren. Ik denk rond begin april. Hoewel ik niet heel veel spullen heb ben ik toch druk bezig ondertussen met ontspullen. Ik ontvang graag hulp als je een beetje handig bent. Zowel in Amersfoort (ik woon twee hoog, wel met een lift) als Haarlem zou het fijn zijn als mensen op de verhuisdag dozen mee zouden kunnen sjouwen naar het busje en weer uit het busje. In Haarlem zoek ik denk ik vooral mensen die kunnen en willen schuren/klussen. Een paar mensen hebben hun hulp al aangeboden. Heel erg fijn 😍 Woensdag ga ik met een ‘mijn’ klusjesman (die ik goed ken van toen ik eerder in Haarlem woonde) kijken wat er allemaal moet gebeuren. Ik weet nu nog niet precies wanneer en wat maar ik hoor graag als je me zou willen en kunnen helpen.