Wat is jouw droom?

24 augustus kom ik thuis na mijn les. In de brievenbus ligt een envelop van een notaris. Ik ben razend nieuwsgierig en ruk de envelop al open in de lift naar de tweede verdieping. Ik lees ‘gecondoleerd met…….’ Ik heb geen idee wie deze overleden mevrouw is. Ik loop van de lift naar mijn huis en plof op de bank. Heel veel tekst maar ergens staat ook ‘u bent erfgename’.

Filmscript

Het lijkt wel een filmscript. Vriendinnen opperen dat ik een kasteel erf. Of nog leuker een hond. De overledene is al sinds november overleden. De hond is dan nu tijdelijk de kantoorhond bij de notaris denk ik. Alle gekheid op een stokje. Het blijkt om een ver familielid te gaan en er zijn veel erfgenamen. Het gaat vermoedelijk nog jaren duren voor bekend is wat we erven. Wel is het nu al duidelijk dat het om geld gaat. Gelukkig geen kasteel, wel jammer dat ik geen hond erf.

 

Een erfenis zet je er wel toe aan om na te denken wat je anders zou doen als je (heel) veel geld zou kunnen uitgeven. Eigenlijk niet eens zoveel anders dan dat ik nu zou doen. Ik heb het leukste werk dat er bestaat om mensen waaronder studenten zelf te leren denken over informatie over voeding. Het enige dat anders zou zijn is dat ik nu direct een hond zou kopen. Nu lukt dat nog even niet maar die hond komt er op wat langere termijn sowieso.

Vertel eens: wat is jouw droom?

Ik ben benieuwd wat jouw droom is! Zijn er ook mensen die echt de beste gewichtsconsulent willen worden? En zo ja, hoe denk je dat te realiseren? Zet je reactie (in een paar zinnen) op mijn Facebookpagina voor gewichtsconsulenten (en andere professionals). Diegene met het idee help ik nog graag een stapje op weg door het boek ‘handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel’ cadeau te geven.