Leuk dat voedingsdagboek van de DCN!

Leuk dat voedingsdagboek van de DCN!

Als je graag gezond aan de slag wil met je voeding en wars bent van hypes is het Voedingsdagboek van de DCN een aanrader. Er staat duidelijk in wat je het beste wel en niet kunt kiezen en waarom. Het boek is geschikt voor mensen die bewuster willen kiezen, maar ook voor mensen die af willen vallen. In het boek kun je invullen wat je zelf eet.

Niet alleen de korte termijn

Bij gezonde voedingskeuzes is ook belangrijk dat het niet alleen gezond is op de korte maar ook de langere termijn. Daar is dus rekening mee gehouden in de adviezen in het boek. Ook is eten met aandacht een aspect waar aandacht aan wordt besteed. Verder wordt er ook gestimuleerd om niet alleen naar je voeding te kijken maar word je ook gestimuleerd om te bewegen.

Praktische tabellen

Er staan veel praktische tabellen in het boek. Zo start het met een tabel hoeveel je elke dag het beste kunt kiezen in de verschillende voedingsgroepen. Ook staan er eenvoudige recepten in. De recepten staan er in  twee versies zodat je zelf kunt leren hoe je betere keuzes kunt maken met minder kcal. De plaatjes met bijvoorbeeld tussendoortjes met de kcal daarbij zijn handig om een beeld te krijgen of je op de goede weg zit.

Weten is niet doen!

Weten is nog niet doen! Dus als je dat net als veel mensen lastig vindt, kun je daarvoor hulp zoeken bij een (DCN)- diëtist. Als opleider van gewichtsconsulenten kan ik niet laten om ook te schrijven dat je voor afvallen ook bij gewichtsconsulenten (lid van de BGN) terecht kunt. Voor voedingsadvies bij ziektes ga je echter altijd naar een diëtist!