Echt, HEMA dat kan veel beter!

Een paar weken geleden las ik een een tweet met de tekst ‘Kinderen vertellen dat het cool is om geen groenten te eten. ECHT @HEMA!??’ De foto is van Dennis Favier: dank dat ik deze mag gebruiken!

veggie-shirt

Bewusteloze marketeer

Welke bewusteloze marketeer heeft dit in vredesnaam bedacht? Voedingskundigen, die het nooit met elkaar eens lijken te zijn, zijn het wel met elkaar eens dat we voor onze gezondheid meer groente moeten eten. En ook dat het lastig is om kinderen dit vanaf een jonge leeftijd meteen te leren, zodat het als volwassen geen probleem meer vormt en het een logische gewoonte is als onderdeel van een gezonde leefstijl. Het kan wel tienmaal duren voordat kinderen aan een smaak gewend zijn. Het geduld van ouders wordt dus best wel op de proef gesteld. Elk klein stapje dat hen daarbij kan helpen om het vol te houden is mooi meegenomen. Dus HEMA, dit shirt helpt daarbij niet en kan ook echt niet als jullie je ook bezorgd maken over de gezondheid van Nederland.

 

Voorstel betere tekst die zeker goed verkopen

Ik ben ervan overtuigd dat jullie dat ook doen! En heb daarom alvast als voorzet wat anderen teksten verzonnen die jullie kunnen gebruiken om op shirts te plaatsen. Ik ben geen copywriter, dus verzin gerust leukere teksten,  maar wel met dezelfde strekking:

  • ik eet liever groente dan snoep
  • zonder groente ga ik niet slapen
  • ik proef elke groente graag tienmaal

Ik weet zeker dat shirts met deze teksten goed zullen verkopen en ook beter zijn voor het imago van de HEMA. Als jullie ook een shirt maken met een positieve groentetekst in mijn maat dan is dat voortaan mijn bedrijfskleding als ik les (over voeding) ga geven 😉

Marketeers opvoeden

Voeden is een onderdeel van het woord opvoeden. Dat brengt me terug bij jullie marketeers. Beste marketeer, ik weet goed dat jullie niet bewust de gezondheid van wie dan ook willen schaden, maar gewoon iets leuks wilden verkopen. Maar toch wil ik jullie vragen na te denken over je eigen verantwoordelijkheid. Zeker als je werkt bij een bekend merk heb je invloed. Hoe mooi zou het zijn als je deze invloed inzet om de gezondheid van Nederland een klein stapje te verbeteren? Jullie kunnen dat.

PS

Het heeft niet zo’n zin om me te negeren weten andere marketeers uit ervaring. Het lijkt misschien op het eerste oog of we niet hetzelfde belang hebben. Maar zoals een hoofd externe communicatie van een groot merk eerder zei ‘je bent niet tegen ons, maar vóór de consument’. Tegenwoordig werken we prettig samen om de consument nog beter te informeren. Zullen we samen een shirt maken HEMA dat Liesbethproof is en dit shirt snel vergeten?