Nieuws dat oplossingen aandraagt in plaats van problemen herhaalt

Een aantal weken geleden ben ik gestart met een hele korte schrijfcursus. Of het nu toeval is of niet, weet ik niet goed maar inmiddels schrijf ik met plezier ook op verzoek voor andere partijen.

Begin januari schreef ik voor Nederland Voedselland al dit stuk ‘Laten we naar elkaar luisteren.‘ Nederland Voedselland is een initiatief van de branche-organisatie van de industrie. Ik doe daar aan mee, omdat ik vind dat informatie voor de consument nog een stuk beter kan. Daar zou ik alleen over kunnen mopperen, maar persoonlijk geeft het me meer energie om daarover samen de dialoog aan te gaan en concrete verbeteringen te realiseren.

 

 

Vorige week schreef ik voor hen dit inhoudelijk stuk over stevia Kies jij ook stevia omdat het gezonder is?‘ In dit stuk lees je hoe stevia in voeding is verwerkt en valt het dus op dat het gewoon een E-nummer en niet de hele plant.

Uiteraard blijf ik vooral bezig met de inhoud van het voedingsvak. Maar dit jaar zal ik proberen ook meer de dialoog op te zoeken met diegene die in de media mooie verhalen over voeding schrijven, om hen te adviseren over de inhoud. Mijn doel is en blijft consumenten zodanig te informeren, dat ze zelf beter in staat zijn gezonde(re) keuzes te maken.

De Trouw in voeding

Iemand uit het communicatievak vatte dat laatst samen als: ‘jij bent de Trouw in voeding, je geeft onbevooroordeeld de verschillende standpunten en laat mensen zelf kiezen.

Nadat ik deze blogpost schreef, las ik toevallig een column van de hoofdredacteur van Trouw, waarin hij pleit voor een nieuw geluid: ‘Nieuws dat oplossingen aandraagt in plaats van  problemen herhaalt.‘ Ik zocht de commercial op, die naadloos bij mijn visie aansluit: