Mijn ervaring met Hello Fresh

Uiteraard was me niet ontgaan dat Hello Fresh bestaat. Al zou je willen dan is dat nog niet mogelijk 🙂 . Al die opdringerige commercie is niet aan mij besteed. Sterker nog, dat werkt zelfs averechts bij mij. Maar mijn zeer kritische studenten bleven maar vertellen hoe enthousiast ze waren over Hello Fresh, waardoor ik toch ook wel nieuwsgierig werd. Ik benaderde ze of ze interesse hadden in een blog in ruil voor een gratis pakket. Ik kocht daarnaast zelf ook nog een pakket. Ik heb heerlijk gegeten.

De eerste keer koos ik op aanraden van de medewerker van Hello Fresh een pakket van drie dagen voor twee personen. Ik woon alleen en at dus twee dagen hetzelfde. Dat is me niet zo goed bevallen, omdat de recepten niet altijd even goed te bewaren zijn als ze klaar zijn. Daarom koos ik de tweede week voor een pakket van vijf dagen voor één persoon.

 

 

De eerste week at ik:

 • Jamies’s salsa spaghetti
 • Vispakketje met sinaasappeldressing
 • Marokaanse couscous met gehaktballetjes

Positief vond ik

 • In de doos zijn de recepten toegevoegd. Ik vond de beschrijvingen heel duidelijk, ook voor mensen die weinig kookervaring hebben.
 • Je ziet wat de voedingswaarde en de mogelijke allergenen van de maaltijd zijn.
 • Je krijgt heldere adviezen hoe je de producten kunt bewaren.
 • Je leert andere gerechten te maken dan je gewend bent.
 • Volkoren producten worden gebruikt.
 • De maaltijden lekker zijn.

Verbeterpunten

 • De logistiek in de eerste week. Ze kwamen op een ander moment dan afgesproken. Ik woon twee hoog in een flat en de doos hadden ze beneden op straat gezet. Wat mij betreft kan dat echt niet.
 • De volwaardigheid van de maaltijden kan soms beter. Het spaghetti-gerecht bevatte echt te weinig eiwitten. Ik heb daarom zelf extra kaas toegevoegd.

De tweede week (die een paar weken later was dan de eerste week) at ik:

 • Jamies’s Siciliaanse spaghetti met aubergine
 • Rundervink met aardpeerpuree en venkel
 • Gewokte tofu met noedels, spruiten en radijs
 • Gestoomde vis met meiraap, kokosrijst en limoen
 • Kipstoof met bloemkool, paprika en volkoren couscous

De tweede week is me beter bevallen. Het pakket werd bezorgd zoals afgesproken door een vriendelijk meisje. De maaltijden waren volwaardig. Ook het gebruik van verse kruiden maakt het aantrekkelijk. Het vispakketje ga ik zeker vaker maken.

Conclusie

Het is me echt goed bevallen. Ik ben echter niet het type om elke week een box te gebruiken. Het is best handig dat anderen voor je denken, maar soms wil ik ook zelf beslissen wat ik eet. Een ander knelpunt bij Hello Fresh is dat je niet eenvoudig kunt stoppen. Je kunt het wel stopzetten, maar slechts voor een aantal weken. Dan moet je er steeds mee bezig zijn als je wil voorkomen dat je een pakket ontvangt dat je niet wilt. Ook krijg je oneindig veel mails van Hello Fresh. Persoonlijk ervaar ik dat door de hoeveelheid als spam. Ik heb mede daarom mijn account (voorlopig?) opgeheven. Dat ging telefonisch overigens heel eenvoudig.