Wanneer zegt Carola van Sugarchallenge sorry?

Het zal inmiddels weinig mensen zijn ontgaan dat AH vorige week deze rectificatie schreef. Deze kwam tot stand door mijn vragen. Ik begreep niet waarom AH de suggestie wekte dat alternatieven voor kristalsuiker veel gezonder zouden zijn dan kristalsuiker. Daar is nu afstand van genomen.  Fijn want mijn doel is dat mensen juist geïnformeerd worden om zelf de juiste keuzes te kunnen maken.

Het ging me eigenlijk niet eens zo zeer over stevia, hoewel ik wel vreemd vond dat groene stevia werd genoemd terwijl dat in Europa als voedingsmiddel niet is toegestaan. Het ging me overigens ook niet om de bloggers, hoewel er een groep mensen is die dat maar blijft denken. Zoals ik al eerder schreef: het gaat niet om mensen maar om hun adviezen. Ja, ik weet dat dat nogal uniek is.

In NRC werden de feiten in de rectificatie gecheckt. 

 

 

Carola verzint gewoon wat als haar dat beter uitkomt

Maar nu Carola van Bemmelen op Facebook schrijft dat ik Albert Heijn onder druk zou hebben gezet, kan ik niet anders dan eenmalig over een persoon schrijven. Carola schrijft ‘Echter, één persoon is over die uitspraak gevallen en heeft AH onder druk gezet met de bewering dat groene stevia niet toegestaan zou zijn in Europa. Op basis van die uitspraak heeft AH besloten om zich van deze door mij gedane uitspraak te distantiëren. Wij hebben echter jurisprudentie in handen, in de vorm van gerechtelijke uitspraken, waaruit blijkt dat groene stevia en steviablad wel degelijk is toegestaan in Europa.’ en ‘Op basis van de genoemde jurisprudentie ben ik op dit moment met Allerhande in gesprek over dit thema en gaan we samen kijken hoe we het hele verhaal kunnen ophelderen. Mijn verwachting is dat AH naar aanleiding van de aanwezige feiten terug zal gaan komen op de gedane rectificatie.

Er is geen jurisprudentie

Wat zijn de feiten? Die persoon was ik en ik had een zakelijk mailwisseling met AH waarin ik vragen stelde en AH antwoord gaf. Ik snap dat je aandacht genereert met woorden als ‘onder druk’ zetten maar daar was in deze mailwisseling UITERAARD geen sprake van. En denk je nu echt dat een groot bedrijf op basis van een mailtje zich onder druk zou laten zetten? En dat AH zonder eigen onderzoek zomaar een rectificatie zou plaatsen? Nee zo gaat dat niet! Het zou Carola passen om iets meer respect te tonen voor haar opdrachtgever, zeker als ze zegt daarmee nog in gesprek te zijn.

Carola blokt me in plaats van op de inhoud in te gaan

Ik heb Carola in een persoonlijk bericht via Facebook gevraagd naar de vermeende jurisprudentie. Ze heeft het bericht gelezen maar niet gereageerd. Die jurisprudentie blijkt voorlopig alleen in haar dromen te bestaan. Maar mocht deze werkelijk bestaan dan schrijf ik daar vanzelfsprekend een blog over. Nieuwe informatie op mijn blog is immers altijd meer dan welkom!

Ik ben benieuwd of Carola de moed heeft in haar timeline te schrijven dat ik niemand onder druk heb gezet. Het zou haar geloofwaardigheid vergroten. Ik heb Carola een link van deze blog gestuurd en om een reactie gevraagd. Die zal vermoedelijk niet komen, aangezien ze me zojuist heeft geblokt.

AH heeft de rectificatie verwijderd omdat deze er lang genoeg zou hebben gestaan. Volgens Carola omdat ze gelijk heeft dat stevia wel is toegestaan. Dit is niet zo. Verontrustend dat iemand die zegt expert te zijn de wet niet kent en daarom foutieve informatie verstrekt. Of zou het haar helemaal niet gaan om correcte informatie?

Er was overigens meer media-aandacht:
Van het NRC
Nu.nl
Welingelichte Kringen
Distrifood