Waarom ontkent Cool Bear ontkent samenwerking?

Vanmorgen schreef ik een bericht dat ik persoonlijk Cool Bear niet natuurlijk zou noemen, omdat er een E-nummer aan is toegevoegd. Ik begrijp niet dat mensen die veel moeite doen om E-nummers te vermijden (omdat ze denken dat die gevaarlijk zijn) E-nummers in frisdrank wel willen gebruiken. We krijgen al genoeg zoet binnen. Wen daarom liever niet aan frisdrank. Drink liever water en/of thee (zonder suiker). Een leven zonder frisdrank lijkt mij persoonlijk geen probleem. Maar wie ben ik?

 

 

 

 

 

Waarom wordt samenwerking ontkend

Inmiddels begrijp ik waarom mensen dit E-nummer wel omarmen. Dit komt omdat Monique van der Vloed die zelf fel tegen E-nummers ageert, dit actief aan beveelt. Zowel Cool Bear als Monique waren verbaasd dat ik dacht dat ze samen werkten. Ze ontkennen dit stellig. Geen idee waarom dat nodig is Ze vroegen mij per mail om op mijn blog helder te zijn over deze samenwerking. Dat doe ik graag, want mijn blog geeft informatie en geen speculaties. Op het blog van Monique van 7 september 2014 (print screen 7 augustus 2015) kun je lezen:

 

Samengevat

  • Cool Bear bevat een toegevoegd E-nummer;
  • Omdat we al genoeg zoet binnenkrijgen is het slimmer om water en/of thee (zonder suiker) te gebruiken dan frisdrank;
  • Voeding met een E-nummer dat niet op de lijst staat van toegestane E-nummers in biologische voeding is niet biologisch. Deze keuze is gemaakt omdat de consument er op moet kunnen vertrouwen dat biologische voeding zo min mogelijk is bewerkt. Stevia in voeding is veel meer bewerkt dan suiker.
Aanvulling 7 augustus 2015
Binnenkort zal er een blog verschijnen, dat vermoedelijk naar dit blog zal verwijzen. Ik kreeg de keuze tussen het verwijderen van mijn blog of er zou een stuk worden geschreven. Ik zal me echt nooit laten leiden door chantage.