Capri-Sun dus niet, maar wat dan wel?

Vandaag heeft Foodwatch het Gouden Windei toegekend aan Capri-Sun. De media neemt dat als gewoonlijk weer enthousiast over. En de mededeling wordt tot in het oneindige gedeeld in combinatie met het feit dat Coca Cola oplichters zijn. Ook professionals komen helaas niet veel verder dan deze mededeling. Maar wat heeft de consument hieraan? Helemaal niets!

Vertel liever wat je wel kunt drinken

Nee dit is geen promotie voor Capri-Sun! Van mij hoeft dit drankje ook niet te bestaan. Maar dat geldt voor talloze drankjes die er worden gemaakt. Voor gedragsverandering helpt het verbieden van iets minder goed dan een positieve boodschap.

Het is zo eenvoudig te trappen naar een merk. Maar het is blijkbaar moeilijker om aan te geven wat je dan wel het beste kunt drinken. Want dat doet bijna niemand. Leer kinderen vanaf het begin aan om water en thee zonder suiker te drinken. Dan talen ze ook niet naar andere producten.

PS

Ik weet nu al dat volgend jaar deze prijs weer naar Unilever of AH zal gaan. Raar dat een partij als EkoPlaza van Foodwatch wel mag aanrommelen. Die gaan een stap verder dan Unilever en AH, want die houden zich zelfs niet aan de claimwetgeving. Maar dat zal Foodwatch niet communiceren want dan worden hun volgers boos. Wil Nederland eigenlijk wel weten hoe het zit? Of is deze prijs in het leven geroepen voor de naamsbekendheid van Foodwatch?