Levertraan is geen vervanging voor vis!

Vandaag las ik dat iemand schreef dat levertraan een goede vervanging is voor vis. Maar dit is niet zo!

Levertraan voor vitamine A en D

Levertraan is een goede leverancier voor de vitamines A en D. 1 desertlepel Lovitran bevat 1200 mcg vitamine A (150% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) en 10 mcg vitamine D (100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid). Let op dat je het niet overdoseert want dat kan zeker voor zwangere vrouwen gevaarlijk zijn. Levertraan bevat nauwelijks EPA en DHA.

 

 

 

Visoliecapsules voor omega 3, EPA en DHA

Visoliecapsules bevatten daarentegen juist omega 3, EPA en DHA. En geen vitamine A en D. Voor zwangere vrouwen zijn EPA en DHA extra belangrijk omdat deze stoffen van belang zijn voor de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en zenuwstelsel van baby’s.

Vis heeft de voorkeur

Vis heeft altijd de voorkeur boven supplementen omdat er in vis meer voedingsstoffen zitten dan alleen de losse stoffen in supplementen.

Aanvulling 11 september 2014

In het boek Biochemical and Physiological aspects of human nutrition. M. H. Stipanuk. 2000 staat dat levertraan zowel 9 – 12 % EPA als DHA bevat.