Gezonder: doe liever in plaats van ingewikkelder!

In januari zijn mensen vaak bezig met gezonder worden. Uiteraard een doel dat ik volledig onderschrijf. Maar ik word treurig hoe mensen hierbij met zich zelf omgaan. Zich in totale wanhoop overgeven aan onnodig omgewikkelde leefregels, verzonnen door marketeers. Waarom zou je dat doen? Ben lief voor jezelf. Vertrouw op jezelf en gebruik gewoon je eigen gezonde verstand!

Toveradviezen bestaan niet

Er zijn veel boeken waarvan de schrijver de suggestie wekt dat je alleen gezonder wordt als je allerlei zeer complexe regels volgt. Hoe gekker de regels, hoe meer mensen er zijn die het geloven. Ik heb een fijne boodschap voor je. De gezondheidseffecten van al die ‘toverboeken’ zijn gebaseerd op enkele eenvoudige uitvoerbare uitgangspunten.

 

 

Uitgangspunten

– Eet meer groenten, fruit;
– Eet minder/geen snoep, koek en snacks;
– Eet gevarieerd (meer plantaardig), voeding met voedingsstoffen bij voorkeur onbewerkte voeding;
– Eet niet te veel.

Gebruik je logische verstand

Iets dat je verbiedt wordt alleen maar extra aantrekkelijk. De rest van de regels kun je daarom gewoon vergeten. Fijn toch? Ik wens je veel succes met je nieuwe praktische voedingspatroon. En twijfel je, denk dan even na en dan weet je zelf wel weer wat de beste keuze is.

Als je moeite houdt met het veranderen van je gedrag lees dan het uitstekende boek van Meijke van Herwijnen ‘Weg met de Weegschaal’. Dat is een van de weinige boeken dat wel een goede investering is. (Ik schreef dit voordat ik samen ging werken met Meijke)