Wat is de overeenkomst tussen Anouk en mij?

Vandaag is het de dag dat Anouk op gaat treden voor het songfestival. Nu heb ik niet echt veel met al die show rondom het festival. Het lijkt meer te gaan om de buitenkant dan om het zingen. Daarom vond ik de reactie van Anouk die in simpele zwarte kleding optreedt zo mooi ‘ik heb niet zoveel met die poespas, ik moet gewoon zorgen dat ik loupe zuiver zing.‘ Iemand stuurde me net een tweet ‘zo werk en denk jij ook‘. Ja inderdaad!

Het gaat er als professional om dat je laat zien dat je een prof bent

In een wereld waar het alleen nog maar om marketing lijkt te draaien vind ik zo’n reactie van Anouk een verademing. Terug naar de basis. Laten we ons weer concentreren op de inhoud. En ja dat is heel hard werken om te weten waar je het nu eigenlijk over hebt. Dat kost veel meer moeite dan hyperig gehijg in de media.

 

Ik schrijf voor mensen die zelf graag nadenken

Ik merk door reacties op mijn blog dat sommige mensen daar moeite mee hebben. Ze hebben een bepaald idee over voeding in hun hoofd geplant, zonder dat ze het begrijpen. Het is voor hen dan bedreigend dat hun ‘waarheid’ wordt aangetast. Ze worden dan kwaad op zich zelf, maar leven hun frustratie helaas op mij uit. Voor die mensen schrijf ik niet. Nee, ik schrijf voor mensen die wel graag willen weten hoe het echt in elkaar zit.

Soms denken mensen dat ik onvriendelijk ben. Dat is werkelijk niet zo. Ik voel me echter als professional wel verantwoordelijk dat mensen goed worden geïnformeerd. Dat betekent dat ik hypes doorprik als ze niet kloppen. Mijn visie is altijd op feiten gebaseerd. Ik kan uiteraard ook fouten maken. Als de feiten niet kloppen hoor ik dat graag. Dat gebeurt tot nu toe zelden. Ik nodig iedereen van harte uit om inhoudelijk (!) te reageren.

Als afsluiting Anouk

Aanvulling

Ja, Anouk haalde de finale en nu ineens is ze weer een held. Daarvoor was er allemaal commentaar. Zou het met mij ook zo gaan :-)?