AH Eemplein: een voorbeeld voor andere retailers

Iedereen die mijn blog volgt weet dat ik kritisch ben over het aanbod in (voedings)winkels. Het moet voor de consument duidelijk zijn wat ze kopen. Mijn sympathie ligt bij onbewerkte voeding. Toch kom ik uiteraard ook in supermarkten zoals Dirk, Plus en AH waar het grootste deel van het assortiment producten zijn die ik zelf niet voedzaam zou noemen.

Sinds een paar maanden is er bij mij in de buurt een nieuwe AH op het Eemplein. Ik was al meer dan een jaar niet meer bij AH geweest en ik moet nu na een paar maanden zeggen: ik ben fan! Dat heeft niet zoveel met het assortiment te maken. Dat bestaat zoals bij de meeste supermarkten uit knutselvoeding. Omdat het een XL-winkel zitten er ook daarnaast voor mij aantrekkelijke producten tussen. Dit is niet de reden dat ik fan ben.

 

 

Excellente klantenservice

Waarom ben ik dan wel fan? Omdat deze winkel elke keer als ik er ben werkelijk uitblinkt in klantvriendelijk. Elke keer weer! Dat is in deze tijd uniek. Ze doen alles wat in hun macht ligt om de klant tevreden te stellen. Het gaat om kleine zaken, maar altijd weer een attente reactie. En als klant waardeer ik dat enorm.

Overigens kun je ook inhoudelijke vragen stellen over wat ze verkopen. Soms weten ze het antwoord op hele specifieke vragen niet, maar daar komen ze dan op terug. Ook als het hoofdkantoor hun daarmee niet helpt. Dat spreken ze met je af en doen ze dan ook. Het klinkt als een open deur, maar eerlijk gezegd kom ik dit zelden tegen in een supermarkt. Ga zo door!