Bolhuis moet zich schamen

Als Bolhuis, voorzitter van NOC*NSF, graag een feestje wil in het Holland Heineken House, zou het best fijn zijn als hij zich bewust zou zijn van zijn verantwoordelijkheid. In de Volkskrant zegt Bolhuis dat drank en sport prima bij elkaar passen. Met bier is niets mis, maar te veel bier wel, zegt hij. Ik ben benieuwd wat hij onder te veel verstaat. De officiële norm voor volwassenen is om bij voorkeur geen alcohol te gebruiken en maximaal 1 glas per dag. Ik vermoed dat Heineken direct zou stoppen als sponsor als iedereen zich aan die norm zou houden. Bolhuis vindt roken veel ongezonder dan drinken. Hij zegt: ‘Ik geloof dat het doodgaan van een paar biertjes per dag nog nooit is aangetoond. Doodgaan van sigaretten is wel wetenschappelijk bewezen.‘ Het gaat niet alleen om dood gaan. Te veel alcohol werkt ontwrichtend in deze maatschappij. En kan bovendien resulteren in allerlei ziektes, die de maatschappij onnodig geld kosten. En dat kan Bolhuis wel gewoon vinden, maar dat is het niet.
 
 

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken

Dit is weer een voorbeeld van een organisatie die maar wat roept om haar eigen belangen veilig te stellen en het verder niet van belang vindt dat mensen willens en wetens foutieve gezondheidsinformatie wordt gegeven. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.