Help, EHEC is levensgevaarlijk!

EHEC is volgens onze autoriteiten nog steeds iets om doodsbang voor te zijn. Als er op een plant een bacterie ergens in de wereld is gevonden, mogen we dat in Nederland ook niet meer eten. Waarom geen idee! We hebben toch de NVWA die metingen in Nederland uitvoert en hopelijk ook nog iets van statistiek weet. Ja, we hebben inderdaad de NVWA. Maar daar luistert Minister Schippers niet naar. De NVWA gaf twee weken geleden telefonisch toe dat hun adviezen niet juist waren, maar dat ze die van Minister Schippers moesten publiceren. De adviezen hebben werkelijk geen enkele toegevoegde waarde voor onze volksgezondheid. Ze schaden onze gezondheid misschien zelfs wel, omdat er nu mensen zullen zijn die geen groenten meer durven eten. Terwijl groenten een vast onderdeel zou moeten zijn van een gezond voedingspatroon.

 

 

 

Ik heb de VVD  twee weken geleden benaderd en geconfronteerd met het feit dat NVWA van de Minister bewust verkeerde informatie moest geven. Ik kreeg een politiek antwoord van de woordvoerder (mevrouw Snijder) dat het niet aan haar was om commentaar te geven op een beslissing van de Minister. Nee, maar wel adviezen, lijkt mij. Ik heb haar nog een keer gebeld, maar kreeg een enorm arrogante collega van haar aan de lijn, die totaal niet luisterde, en er werkelijk niets van af wist en mij ook nog eens probeerde zijn niet onderbouwde visie door de strot te duwen.

In wat voor een land leef ik? Ik dacht in een democratisch land. Maar hoe kunnen we als burger dan  wel aan juiste informatie komen? Geen idee. In ieder geval zeker niet via de overheid. En de meeste kranten komen helaas ook niet verder dan de overheid na te praten, zonder dit zelf te onderzoeken.

Verspilling van goed voedsel

Ik ben blij dat ik geen tuinder ben, want die zijn in dit land aan de goden (lees Minister Schippers) overgeleverd. Hierdoor wordt goede groenten ten onrechte vernietigd en dus verspild. Als burger baal ik daar ook van, omdat door deze wanprestatie van onze overheid er extra subsidies moeten worden uitgekeerd aan tuinders, waar ik als burger aan mee betaal. Van de overheid verwacht ik informatie op basis van feiten in plaats van paniek. Van onze media verwacht ik een kritische onderzoekende houding. Wie gaat er zorgen dat ik als burger wel de juiste informatie krijg?