Hoe kies je room?

Ik heb sinds kort een ‘nieuwe’ telefoon waarop ik de app ‘Kies ik gezond?’ van het Voedingscentrum kan gebruiken om producten te vergelijken: echt super handig! In recepten kom je regelmatig zure room, slagroom en crème fraiche tegen. Vet geeft smaak aan eten, maar ook kcal en kun je dus niet onbeperkt eten. Hoe vetter je eten, hoe voller de smaak.

Voor een warme saus wordt crème fraiche of slagroom gebruikt omdat daar voldoende vet in zit om de saus te binden zodat het niet schift. Voor een koude maaltijd kun je net zo goed zure room  gebruiken.

 

 

 

 

Natuurlijk wil je ook graag weten wat ik in de app zag:

       

Voor je gezondheid kijk je bij dit soort producten naar de hoeveelheid energie (kcal) en verzadigd vet. Soms kan yoghurt of kwark een goed alternatief zijn.