Je bent door naar de volgende ronde van de Food100!

Gisteren kreeg ik een mail dat ik door was naar de volgende ronde van de Food100. De Food100 bestaat uit de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen. Van de ruim 400 aanmeldingen zijn er 110/120 over. In de volgende ronde blijven er uiteindelijk 100 over.

Criteria Food100

De criteria voor de Food100 zijn:

  • Daadkracht
  • Innovativiteit
  • 3 P’s: people, planet, profit
  • Delen

 

Samen betere informatie verspreiden

Wat een eer dat ik op deze shortlist sta! En wat een leuke reacties hierop via sociale media. Maar natuurijk had ik hier niet op gestaan zonder mijn inspirerende netwerk. Het zou geweldig zijn als ik op de uiteindelijke lijst zou staan. Vooral omdat ik dan nog meer mensen kan stimuleren om zelf weer na te gaan denken over waar we onze informatie over voeding vandaan halen. En uiteraard ook om bedrijven te stimuleren nog kritischer te kijken nar hun rol. En het mooie is dat ze dat ook steeds meer waarderen. Een hoofd externe communicatie zei: ‘je bent niet tegen ons, maar voor correcte informatie voor de consument’. Ja precies, ik ben nergens tegen, maar stel graag vragen, deel mijn kennis en zoek de dialoog met respect voor elkaars rol.

Niet meer volgers, maar meer leiders

Op twitter las ik ‘De essentie van leiderschap is om meer leiders voort te brengen, niet meer volgers.’ Daarom deel ik mijn inzichten ook graag. In mijn lessen probeer ik mijn studenten natuurlijk ook voedselverbeteraars te maken 😉 Wil jij dat ook leren? We starten in september weer met een nieuwe groep. Hier kun je je aanmelden.