Zomaar een ontmoeting

Gisteren had ik vrij, maar was ik toch vroeg aan de slag om even iemand op weg te helpen. Daarna slenterde ik de stad in om ergens een kopje koffie te gaan drinken. Om 10.00 uur bleek het nog niet zo eenvoudig om iets te vinden dat gezellig is en waar ook al wat leven is. Amersfoort is natuurlijk ook geen Parijs. Uiteindelijk vond ik een gezellig nieuw tentje. Op de kaart stond bananentaart zonder suiker. Dan weet je dit is the place to be. Ik fronste mijn wenkbrauwen, zei er maar eens een keer niets van en genoot van mijn heerlijke koffie. Uiteraard met veel melk, want anders drink ik liever thee.

Daarna slenterde ik op mijn gemak naar huis. Ik hoorde een onbekende man met een Belgische tongval zeggen: ‘je kunt ook teveel chocolade hebben‘. Waarop ik reageerde ‘nee, dat is onmogelijk’. Ik dacht aan een paar repen chocolade, maar de man die chocolatier was geweest had meer dan twee kilo chocolade thuis. Hij zei: ‘chocolade bevat veel suiker en daarom kan het wel teveel zijn’ en  ‘wit en melkchocolade zijn geen chocolade‘. Ik vroeg waar hij zijn chocolade kocht. ‘Gewoon bij de Aldi‘ antwoordde hij. ‘En dan moet je die kiezen met 70% cacao, die van 80% vind ik niet lekker. Wil je een stukje proeven? Je moet er goed op zuigen.‘ Ja uiteraard wilde ik dat 🙂

We liepen nog even verder en ik vertelde dat ik een blog had over voeding. Hij was ook nog bakker geweest en vertelde een uitgebreid verhaal over gluten. ‘Gluten zijn rekbare eiwitten en geven brood volume. In Nederland doen jullie daar nogal raar over‘. ‘Is dat in België dan anders?’ vroeg ik. Dat bleek zo te zijn. Zal ik dan maar naar België verhuizen?