Chocolade Plamil met kokosbloesemsuiker en meer kcal

Een aantal weken geleden ontving ik een mail van Plamil met de kop ‘Kokosbloesemsuiker wordt dé nieuwe trend‘. Er zat een bijlage bij waarin stond dat we alternatieven zoeken omdat we ons bewust zijn van de negatieve invloed van geraffineerde suiker. Daarom kiezen consumenten voor natuurlijke varianten als honing, agavesiroop of stevia. Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke ongeraffineerde suiker met meer voedingswaarden en een lager glycemische index dan kristalsuiker en wordt steeds vaker in chocolade gebruikt, aldus het persbericht. Er wordt in de communicatie niet letterlijk gezegd dat het gezonder is, maar het is wel de bedoeling dat we dat tussen de regels door lezen.

 

 

 

 

Maar wat zijn de feiten

  • Suiker is suiker voor je lichaam;
  • Een onafhankelijk bron over ingrediënten van kokosbloesemsuiker is er niet
  • Kokosbloesemsuiker bevat een minimale hoeveelheid vitamines en mineralen dat niet opweegt tegen de hoeveelheid suiker
  • De glycemische index van kokosbloesemsuiker is met 54 niet heel veel lager dan die van kristalsuiker die 65 is
  • Kokosbloesemsuiker is geen duurzame keuze
  • De chocolade van Plamil met kokosbloesemsuiker bevat 590 kcal per 100 gram, terwijl pure chocolade met kristalsuiker volgens de NEVO-tabel 531 kcal per 100 gram bevat

Conclusie

Helaas, ook dit keer is de conclusie weer dat deze chocolade vast heel lekker is maar voor je lijf geen chocolade eten beter is. Maar niet voor je stemming :)Wil jij graag verstandiger met suiker om gaan en daarbij een aanpak kiezen die verder gaat dan onze persoonlijke mening? Volg ons op de Facebook pagina Sweet Control of koop ons werkboek. Ook kun je samen met onze professionals binnen 6 weken grip krijgen op je behoefte aan suiker en zoet.