E-nummeractivist promoot zelf actief E960 en E968

Ik vind het raar dat iemand die alles met een E-nummer ‘meuk’ noemt zelf actief E-nummers promoot. Ze schrijft ‘In al mijn recepten werk ik zo dicht mogelijk samen met de natuur. Dus in mijn recepten zul je geen kunstmatigheden, E nummers, en andere chemische ellende terugvinden, maar enkel pure, biologische, 100% natuurlijke en verse producten. Ik ga ook nog een paar stapjes verder door ook niet te werken met gluten, lactose/koemelk, en vlees’

Iemand die dat schrijft en zelf actief steviolglycosiden en erythritol aanprijst vind ik weinig geloofwaardig overkomen. Er is echt geen enkele reden aan te nemen dat E960 (steviolglycosiden) en E968 (erythritol) een liever E-nummer zijn dan andere E-nummers. Dat is marketing of gebrek aan kennis. De maximale toegestane hoeveelheid van steviolglycosiden ligt zelfs tienmaal lager dan van aspartaam.