Glutenvrije oliebollen: zullen we weer normaal doen?*

De posten op internet worden met de dag dwazer. Dat merk ik direct want dan zit mijn mail vol met vragen of de informatie wel klopt. En met berichten van deskundigen die enorm boos zijn over die stemmingmakerij. Hoe gekker hoe beter gelezen. Maar heb je er ook iets aan? Als je graag bang gemaakt wordt zijn het echt geweldige berichten. Professionals maken mensen niet bang! Als je liever zinnige besluiten over voeding neemt kun je je tijd dus beter ergens anders aan besteden.

Oliebollen eet je niet dagelijks. Ook eet je oliebollen niet voor je gezondheid. Dat betekent dat je gewoon kunt genieten van een paar van de allerlekkerste oliebollen. Oliebollen bevatten veel energie en geen/weinig zinnige voedingsstoffen en  daarom is het handig je niet vol te proppen met oliebollen in welke vorm dan ook. Eet met plezier en bewust een lekkere oliebol. Door een mindfull te eten voel je je eerder verzadigd.

 

Zaken die niet relevant zijn bij de keuze van een oliebol

 • Gluten tenzij je uiteraard coeliakie hebt, dan is dat zeer relevant
  Gluten zijn niet geschikt voor mensen met aangetoonde coeliakie en wellicht een kleine groep mensen (maximaal ca 5% van de Nederlandse bevolking) die glutensensitiviteit hebben
 • Plantaardige olie
  Bakken in plantaardige olie is niet gevaarlijk als het niet aanbrandt
 • Kokosvet
  Kokosvet is niet bijzonder en ontgeurde kokos is ook gewoon een bewerkt knutselproduct
 • Zeezout
  Zeezout maakt een product niet plotsklaps gezond
 • Palmsuiker
  Palmsuiker geeft bij ‘normaal’ gebruik (minder dan een paar kilogram per week) geen voedingsstoffen.

Lees minder over voeding, maar denk liever zelf na

Heb jij al een goed voornemen voor 2015? Wellicht kun jij wel tijd besparen door niet meer alle posten over voeding te lezen die je alleen maar in verwarring brengen. Maar blijf wel mijn blog lezen 😉 Ik wens je een heel gezond, inspirerend 2015 waarbij je je gezonde verstand weer serieus neemt!

* Deze post is niet bedoeld voor mensen met coeliakie want uiteraard is het fijn dat er voor hen ook glutenvrije oliebollen bestaan.