Gun jezelf wat meer geluk

Een paar dagen geleden schreef ik ‘als ik het leven over mocht doen‘. Ik zei al dat ik hier vast nog wel op terug zou komen. Vannacht droomde dat ik door Parijs slenterde. Jammer dat het alleen een droom was. Ik vind het enorm fijn om in Parijs te zijn. In het chanson ‘Il est cinq heures, Paris s’éveille‘ wordt de sfeer wat mij betreft zo goed weergegeven. Wat een fijne stad!

Gun jezelf wat meer geluk

Dat brengt me op het punt 5 van ‘als ik het leven over mocht doen’: gun jezelf wat meer geluk. Ik heb de afgelopen jaren heel erg hard gewerkt. Hierdoor was er te weinig tijd voor ontspanning. Logisch aangezien ik ook weinig geld te besteden had, maar wel jammer. Hoe ik dat nu wel zou kunnen realiseren, ik heb geen idee.

 

 

Maar ik kan in ieder geval starten met het opschrijven van mijn wensen (in willekeurige volgorde).

 • Meer energie! Als ik weer meer energie heb, wil ik weer hardlopen. Voorlopig houd ik het bij wandelen.
 • Ik wil in de winter heel graag naar de zon (of geen winter :-));
 • Ik zou heel graag een paar dagen naar Parijs gaan;
 • Ik wil leren zeilen en/of een paar dagen meezeilen met mensen;
 • Meer tijd voor mezelf;
 • Een massage;
 • Een schrijfcursus volgen;
 • Naar voorstellingen van franse chansons;
en
 • Meer schrijven bijvoorbeeld bij het schrijfcafé;
 • Vaker andere oudere cd’s beluisteren;
 • Meer (bewust) fotograferen met mijn telefoon.

Lijstje maken is nog best lastig

Als ik zo’n lijstje van iemand anders zie, vind ik dat (bijna) altijd leuk. Ik merk nu ik het zelf maak, hoe lastig dat is. Misschien een teken dat het nog wat meer aandacht vergt. Ik ben blijkbaar toch nog wat te weinig bezig waar ik mezelf een plezier mee kan doen. In de loop van de tijd zal ik mijn lijstje zeker aanvullen en aanpassen. Heb jij al zo’n lijstje voor jezelf gemaakt? Nee, probeer het dan maar eens. Het kan je wellicht nieuwe inzichten geven.

Update 27 januari

Er staat inmiddels al een weekje Malta gepland. Is dat niet geweldig!