Als AH het zegt, is het waar!

Ik ben enorm enthousiast over de nieuwste Allerhande (van januari 2017) waarin AH net als ik het gezonde verstand weer centraal stelt.

Zelf ben ik nog nooit op het hoofdkantoor van Albert Heijn geweest, maar toch kennen ze me heel goed. Dat komt door mijn vasthoudende communicatie over de Allerhande 🙂

Het begon in het najaar van 2015 met de Allerhande met Rens Kroes en Carola van Bemmelen, die allerlei uitspraken deden die de consument op het verkeerde been zette. Deze Allerhande werd kortstondig gerectificeerd. Maar het kwaad was al geschied. Als AH iemand een podium biedt denken lezers, ook als dat niet zo is, dat dit deskundigen zijn. Ik protesteerde dat de rectificatie al na twee weken werd verwijderd. Er kwamen twee mensen van het hoofdkantoor langs om dit toe te lichten die zich van geen kwaad bewust waren, terwijl meerdere malen de wet werd overtreden. Daar werd ik niet echt vrolijker van en motiveerde me om de volgende nummers extra goed te bekijken. Ook daar werd ik niet echt vrolijk van. Het resulteerde wel in een erg diplomatieke mailwisseling met de directie van AH die niets opleverde.

Integriteit is ook een mentaliteit

Toen ik eind juli 2016 weer foutieve informatie las over suiker in de Allerhande stuurde ik maar een mail naar Dick Boer zelf met de kop ‘integriteit is ook een mentaliteit!‘ Ik verwachtte eigenlijk geen reactie op korte termijn, maar die kreeg ik wel. Ik werd gebeld door persvoorlichting die graag langs wilde komen met de hoofdredacteur van Allerhande. Ik zei dat ik daar alleen nog tijd in wilde steken als we een ‘normaal’ (uiteraard wel beleefd) gesprek zouden voeren dat daadwerkelijk ergens over ging in plaats van een diplomatiek gesprek dat alleen maar onnodige tijd kost. Het super leuke gesprek met Menno (persvoorlichting) en Rutger (van Allerhande) vond begin september plaats. Ze namen echt alle tijd om te luisteren. Mijn belangrijkste feedback was dat AH/Allerhande als grote partij in de markt een verantwoordelijkheid heeft. Dat betekent dat werken met zelfbenoemde experts consumenten niet helpt om betere keuzes te maken, integendeel. AH is geen diëtist maar recepten die niet gezond zijn kun je beter ook niet gezond noemen. Dat waren ze met mijn eens. Ze spraken af dat dat niet meer zou gebeuren en vroegen me te melden als dat wel gebeurde. Dat gebeurde een keer, maar werd meteen gecorrigeerd door de medewerkers van hen. Overigens bleek de fout in juli veroorzaakt te zijn vanwege praktische knelpunten. Voordat ik mijn mail stuurde zeiden ze al toen ze het zagen tegen elkaar ‘hier zal Liesbeth op reageren’.

Liesbeth-proof

Maar de aanhouder wint! De nieuwste Allerhande van januari 2017 is ‘Liesbeth-proof’, terwijl ik er niet eens aan meewerkte 🙂 Uiteraard ziet het blad er zoals gewoonlijk weer prachtig uit, maar dit keer ben ik ook echt heel enthousiast over de inhoud. In zeven stappen wordt uitgelegd hoe je gezonder kunt eten met ‘normale’ voeding. Wauw!

De zeven stappen zijn:

  1. Vergroen je menu
  2. Ga voor goede vetten
  3. Drink verstandig
  4. Koop bewust, kook zelf
  5. Vaker een dagje zonder vlees
  6. Vernieuw je ontbijt & lunch
  7. Let op verborgen suiker & zout
Op de pagina’s met slimme trucs zie je hoe je handig je keuzes zo aanpast dat ze gezonder zijn. Dank je wel AH en Rutger (en medewerkers) voor deze fijne Allerhande. Doe je zelf een plezier en ga deze praktische Allerhande even halen. Ik zal het zeker noemen als goed voorbeeld in mijn voedingslessen.

Niets dan lof dit maal, maar ik heb uiteraard ook nog een wens* 😉 AH, ik (en veel van mijn volgers) wil heel graag dat de volkoren pitabroodjes tot het standaardassortiment gaan horen. En als dat echt niet kan, kan dat dan in ieder geval bij ‘mijn’ best grote AH (Amersfoort Eemplein)? En ik (en meer mensen) wil graag dat AH basic crispbreads (80% volkoren) weer in het assortiment wordt opgenomen. Iemand anders vraagt als reactie op dit stuk of volkoren roggeknäckebröd (met pompoenpitten) van het AH-merk ook terug kan komen in het assortiment. Volkoren is een gezondere keuze en past daarom goed in jullie assortiment. Persoonlijk vind ik volkoren producten ook smakelijker.* sinds het biologische volkoren broodje ca. twee jaar uit het assortiment is gehaald vraag ik al om een ander volkoren broodJE in het assortiment. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn om te regelen? Inmiddels is dat geregeld ;)Update 28 januari 2017
Dat volkoren pitabroodje blijken ze al langer te verkopen bij AH Eemplein. Het ligt bij het superfood. Aparte plaats, aangezien mensen die van superfood houden brood vaak ten onrechte een ‘eng’ product vinden. Zo apart dat tot vandaag ook de medewerkers me niet konden vertellen waar ik het kon vinden.