Holy Soda is gezoet met e-nummer E960

Holy Soda Holy Soda is de eerste frisdrank met 100% natuurlijke ingrediënten. Het  is gezoet met stevia. Op de site van Holy Soda staat dat dit een natuurlijke zoetstof afkomstig is uit een plantje. Precies goed omschreven. Maar wat staat er nu exact?

 

 

 

 

 

 

Stevolglycosiden zijn veel meer bewerkt dan kristalsuiker

Het is afkomstig uit een plantje, maar dat betekent niet dat het plantje is. Het plantje zelf is in Nederland nog steeds een niet toegestaan voedingsmiddel. Alleen steviolglycosiden zijn toegestaan. Steviolgycosiden zijn een deel van het plantje en staan bekend als e-nummer E960. De maximaal toegestane hoeveelheid van steviolglycosiden is tien keer lager dan die van aspartaam. Stevolglycosiden (de stevia die in voeding in toegestaan) is veel meer bewerkt dan kristalsuiker. Je ziet dus maar dat het woord natuurlijk niet echt veel toevoegt. Maar het klinkt leuk voor mensen die dat graag geloven  🙂 .